Na društvenim mrežama posljednjih dana kruži fotografija nalaza doktorice Doma zdravlja (DZ) Stari Grad u Sarajevu u kojem se navodi da je sedmogodišnji dječak došao na previjanje u pratnji majke, ali da u ovoj ustanovi nema zavoja kojim bi to učinili i da majka odbija da ga kupi...

Prema navodima dr. Muhameda Ahmića, v. d. direktora Domova zdravlja Kantona Sarajevo (KS), u ovom slučaju došlo je do "nesporazuma", te je osudio postupak uposlenih.

POVEZANO
Tešanj pedijatrijska ordinacija 3"Doktorica je pacijente primala u ORDINACIJI 2, sve dok se supruga UGLEDNOG GRAĐANINA nije pojavila"

- Neko je na Facebooku objavio da je u DZ Stari Grad traženo da se kupi zavoj, da navodno nema zavoja. Čim sam to doznao, intervenisao sam da vidim o čemu se radi. Došlo je bilo do nesporazuma jer je bila zamjena medicinskih sestara. Jedna je otišla na odmor, druga došla i nije znala gdje se nalazi zavoj, tako su mi rekli. Tada sam ih naružio, da tako kažem, da se ne smije dešavati da kažu da nečega nema, a da se prethodno od Uprave ne traži da se to nabavi. To je jednostavno bio nesporazum, materijala ima dovoljno - izjavio je dr. Ahmić za Faktor.

Dodao je da ne spori da se to desilo.

- Kao prvo, ne smije se dešavati da se tako uopće obraća pacijentu. Nedopustivo je da se od pacijenta nešto traži. Normalnije bi mi bilo da su me nazvali i rekli da nemamo, pa bih možda iz svog džepa kupio. Nije sporno da je bio incident, osoblje je dobilo kritiku zbog toga, to je ispravljeno. Ima dovoljno materijala i svega ostalog što treba. Mogu samo uputiti izvinjenje za ono što se desilo - zaključio je.

POVEZANO
Hitna pomoć Doboj odbija prevoz invalidaSNIMLJENO U ORDINACIJI (VIDEO) Pogledajte kako su se juče u Hitnoj pomoći odnosili prema bolesniku!