Možete pretpostaviti u kakvom su čudu bili istražioci kada im je prijavljeno da je u brčanskom mjestu Cerik, iz kuće Nizame al Raise, poznate kao i "iscjeliteljka Kuranom", ukradeno više od - dva miliona maraka!

Ako su i posumnjali da neko iza vlastita četiri zida može kriti toliku sumu, dio skepticizma im je, vjerovatno, ubrzo splasnuo.

- Krađu je prijavila Nizamina kćerka. Policajci su ubrzo otišli na mjesto događaja te uviđajem utvrdili da u odnosu na dva miliona maraka, koliko je po prijavi ukradeno, nedostaje zapravo 890.000 KM, otkriva izvor "Nezavisnih novina".

Prostom računicom zaključuje se da je policija ustanovila da je u kući i dalje više od 1,1 milion maraka, a šta se desilo s ostatkom, još se istražuje.

POVEZANO
Nizama al RaisaOtkud joj pare? POLICIJA ODUZELA 1,1 MILION MARAKA SAMOZVANOJ "KRALJICI ALTERNATIVNE MEDICINE"

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra u Policiji Brčko Distrikta, potvrdio je da je u toku istraga, nakon što se policiji obratila jedna Brčanka i prijavila da je nepoznato lice, ili više njih, provalilo u kuću njene majke, u mjestu Cerik

"Izvršen je uviđaj i o događaju je obaviješten tužilac", izjavio je Emkić za "Nezavisne", dok je iz Tužilaštva Brčko Distrikta potvrđeno da u saradnji s brčanskom policijom nastavljaju istragu.

Kako se doznaje, čim je slučaj prijavljen brčanskoj policiji, na mjesto događaja izašli su policajci te utvrdili da je provala u kuću najvjerovatnije izvedena između 1. aprila i trenutka prijave.

Mada postoji tvrdnja da je iz kuće, osim para, ukradeno i zlato, nakit je u kući pronađen. Otkud joj tolika imovina, od Nizame nismo uspjeli doznati, jer su naši pokušaji da s njom stupimo u kontakt ostali bezuspješni.

Njena biografija je i više nego zanimljiva - sudeći po onom šta se navodi, "liječi brojna oboljenja, ali je spremna i da se u koštac uhvati sa drugim problemima koji ljude mogu zadesiti".

"Nizama All Raissa, kraljica alternativne medicine" je, između ostalog, i "bioenergičar, iscjelitelj crne magije, vidovnjak, parapsiholog".

Na Internetu postoji i tvrdnja da ona uspješno liječi šećernu bolest, bolesti srca, koštana i nervna oboljenja, bubrege, jetru... Priskače u pomoć i kod alkoholizma, odvikavanja od droge, a koju diplomu ima, nismo uspjeli doznati.

Jesmo, ipak, pronašli niz video-snimaka u kojima ona tumači svoje "moći". Tvrdi da je kao dijete bila skeptična, ali, baš u djetinjstvu, dogodilo joj se "čudo".

- U neko doba noći znali su me odvesti u jednu šumu, gdje me je čekalo 13 djevojaka s cvijećem. S njima sam se igrala, usred zime, snijeg do koljena je bio. To su bile vile. Ruke su mi napunile cvijećem i ja sam ga svojoj majci rahmetli donosila, navela je ona. Pohvalila se da otklanja sve vrste bolesti, te da su joj ruke "aparati", pa radi i na daljinu, a liječi, kako tvrdi, i - govorne mane.

"Ako je karci'om, tu s'm, ako je govorna mana, tu s'm", poručuje ova "iscjeljiteljka".

POVEZANO
Žena iza zatvorenih vrataLIJEČIO ME JE S*KSOM DOK JE MUŽ ČEKAO ISPRED Ispovijest žene kojoj je srpski prevarant uništio život