U nedavno otvorenom i sve popularnijem restoranu «Manolo» kod Hajradinovića, u centru Sarajeva, u Titovoj ulici, u nedjelju je održana mini poetska matineja bosanskog i hrvatskog pjesnika Admira Muhića.

Rijetko se danas upriliče poetski događaji na javnim mjestima, pa je zato nesvakidašnja Muhićeva posjeta upravo ovom restoranu. On je ovom prilikom poklonio nekoliko svojih knjiga prisutnima, koji su došli u «Manolo», iako je Sarajevo zbog višednevnih hladnoća «pod velikim minusom».

Inače, ovaj kutak je izbor Muhića, da svaki put kada dođe u Sarajevo odsjedne u «Manolu», da se – kako priznaje - okrijepi, udahne i zatim krene dalje. Vlasnicima restorana Hajradinovićima, Admir je obećao napisati nekoliko stihova...

Manolo Muhić 08/01/2017a

Kako doznajemo Admir Muhić je boravio u Sarajevu i dogovarao detalje s ciljem realizacije svoga projekta izdavanja knjiga. Ujedno je posjetio i «Semerkand» te razgovarao o suradnji.

Ovaj put planira izdati dvije knjige u kompletu pod nazivom «Parmak je hasta bez muhlije 1 i 2». To su zapravo njegovi tekstovi koji su nastajali unazad 5-6 godina kao kolumne, stavovi i mišljenja, a druga knjiga je popunjena produhovljenim tekstovima i kratkim pričama.

Manolo Muhić 08/01/2017a

Naravno, u knjizi bi se trebali naći i tekstovi o Novoj godini, odnosno o Božiću, koji su proteklih dana bili vjerovatno najčitaniji u našem okruženju. Tu su i tekstovi koji su izazvali veliku pažnju javnosti poput onoga u kojem se upućuje jasna kritika otvaranju džamije za homoseksualne muslimane u Francuskoj ili pisma papi Franji kojeg je Muhić napisao pred sami papin dolazak u Sarajevo. Knjige bi se trebale moći naći u knjižarama početkom proljeća.

Manolo Muhić 08/01/2017a

(Doznajemo.com)