Dalibor Jovičević (34) je u porodičnoj kući u brčanskom Novom naselju Brezovo Polje, navodno iz automatskog oružja, ubio oca Slavišu (63), doznaje nezvanično Agencija Srna. Sve se odigralo juče u kasnim poslijepodnevnim satima, a tijelo ubijenog Jovičevićeva pronašla je njegova supruga.

Predstavnik za javnost Policije Brčko distrikta Dževida Hukičević potvrdila je novinarima da je juče primljena prijava, po kojoj postupaju policijski službenici pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta, koje se danas i oglasilo o ovom slučaju:

- U vezi s prijavom ubistva lica s inicijalima S.J. od 12.02.2020. godine u Novom naselju Brezovo Polje, obavještavamo Vas da Tužilaštvo Brčko distrikta BiH intenzivno provodi istražne radnje u ovom predmetu. Provodi se uviđaj na licu mjesta, kojim neposredno rukovodi tužilac Tužilaštva, naređena je obdukcija tijela žrtve, saslušavaju se mogući svjedoci i provode druge istražne radnje usmjerene na dokazivanje ovog zločina. Provođenje istrage se nastavlja u saradnji sa Policijom, koja traga za licem poznatog identiteta, koje se dovodi u vezu s ovim ubistvom. U interesu istrage Tužilaštvo u ovom trenutku ne može objaviti više informacija o ovom slučaju.

Iz brčanskog Tužilaštva je naređena obdukcija tijela, nakon čega bi trebalo biti poznato više detalja o ovom slučaju.

Brezovo Polje ubistvo 13/02/20a

Komšija Zdravko Mitrović članove porodice u kojoj se desila tragedija opisuje kao domaćine, te navodi da nisu bili loši.

- Čovjek se trudio, borio se kao i svaki čovjek. Nije imao konflikata nikakvih nikad u naselju ni s kim. Nemam ništa o njemu ružno da kažem, sve najljepše. Svi smo iznenađeni, zaprepašteni. Na kraju krajeva, kad je mali nest’o, malo nas je iznenadilo, malo smo i zaprepašteni time, izjavio je on.

Brezovo Polje ubistvo 13/02/20a