U prepunoj multimedijalnoj dvorani sv. Franjo Asiški u Sarajevu sinoć je u okviru projekta "Kultura u susjedstvu" održana manifestacija "Folklorna večer s Linđom", u organizaciji Udruge "Facultas za prosperitet mladeži", Udruge "Libertas" i Franjevačkog medijskog centra "Svjetlo riječi".

Nastupom folklornog ansambla "Linđo" u Sarajevu, revija "Svjetlo riječi", koju izdaju franjevci Bosne Srebrene, obilježila je 37. obljetnicu neprekidnog izlaženja, a Udruga za kulturne djelatnosti i promociju "Libertas" 20. obljetnicu utemeljenja.

Linđo Sarajevo 03/19 1

Manifestaciju "Folklorna večer s Linđom" otvorio je fra Nikica Vuica, ekonom Franjevačke provincije Bosne Srebrene i gvardijan franjevačkog samostana u Kovačićima, istaknuvši da se ovakvim manifestacijama promoviraju kultura i umjetnici na polju regionalne i međudržavne suradnje te se doprinosi jačanju veza Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Voditeljica programa bila je Ivana Krstanović.

Linđo Sarajevo 03/19 1

Inače, folklorni ansambl Linđo, osnovan 1964. godine, danas je ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Fenomenima tradicijske kulture, kao svojevrsnim simbolima identiteta, Ansambl Linđo posvećuje posebnu pažnju, ispunjavajući tako svoju zadaću prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske  glazbene plesne baštine, nastojeći u svakom segmentu biti što bliži autentičnom narodnom izričaju. Ansambl osobito njeguje klapsku pjesmu. Folklorni ansambl Linđo dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Linđo Sarajevo 03/19 1

Franjevački medijski centar "Svjetlo riječi" je medijska kuća franjevaca Franjevačke provincije Bosne Srebrene u okviru koje se svakodnevno radi na nekoliko značajnih projekata, u duhu Franjevačkog reda i zdravih tradicija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Linđo Sarajevo 03/19 1

Udruga "Libertas" je nevladina organizacija iz Sarajeva čiji su osnovni ciljevi promicanje i očuvanje kulture bh. Hrvata, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te promicanje obrazovanja i znanosti. Do sada je organizirala više od 680 različitih manifestacija u Sarajevu i BiH. Dobitnik je više domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Linđo Sarajevo 03/19 1

Ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak je na kraju manifestacije pozdravio publiku te organizatorima uručio prigodne poklone, a fra Nikica Vuica je gostima iz Dubrovnika poklonio knjige fra Petra Anđelovića.

Linđo Sarajevo 03/19 1

(Doznajemo.com)