U Opštoj bolnici u Baru prije samo nekoliko dana urađena je nesvakidašnja operacija. Naime, iz stomaka žene specijalista opšte hirurgije Miroslav Knežević izvukao je tumor težak 13 kilograma.

Kako javljaju regionalni mediji, pacijentkinja je u bolnicu došla sa bolovima u stomaku i otežanim disanjem.

- Bila je prilično vitalna s obzirom na godine (1958) i tjelesnu težinu od 130 kg. Nikada ranije nije bila kod ljekara, niti rađala, pa samim tim nije nikad obavila ginekološki pregled, što je, pokazaće se, bilo ključno za nastajanje ovolikog tumora jajnika – navodi Bar Info.

Doktor Miroslav Knežević, koji je ovaj trosatnu operaciju izveo uz pomoć specijalizanta na hirurgiji Filipa Maraša je izjavio kako su odmah uradili osnovne analize.

– Odmah smo uradili osnovne analize, skener, radiološka ispitivanja, nakon čega je hospitalizovana. Na skeneru smo vidjeli tumor, a i prilikom pregleda se jasno ocrtavao, jer je zauzimao čitavu stomačnu duplju. Nakon konsultacija sa ginekologom i ostalim ljekarima, odlučili smo se za što hitniju operaciju. Prilikom otvaranja stomaka, tumor je djelovao impresivno, zauzimao je čitavu duplju. Sama operacija se sastojala iz dva dijela: otklanjanje tumora kao prvi, i, uz konsultaciju ginekologa uklanjanje maternice i oba jajnika. Kad smo izvadili tumor iz duplje, jedva smo ga podigli, toliko je bio težak.

Navodi se kako je operacija prošla uredno kao i postoperativni oporavak.

Ovom prilikom doktor Knežević je apelovao na građane da se javljaju redovno na kontrole i preglede.

– Ekspanzija je tumora, a liječenje se svodi na prevenciju, da se otkrije u što ranijoj fazi i da se ne dozvoli takvo stanje da se mora hirurški riješavati – upozorio je doktor.