Među nastradalim u jučerašnjoj avionskoj nesreći koja se dogodila u naselju Rodoč u Mostaru je i Muhamed Sipović (20), sin Zijada Sipovića, poznatog bosanskohercegovačkog sportiste i pjevača.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Stradali mališani avionska nesreća MostarISPRAĆAJ MALIH ANĐELA, GRAD U TUZI: Sutra ukop djece koja su poginula u avionskoj nesreći u Mostaru

POVEZANO
Avionska nesreća Mostar 13/05/2017Stravična avionska nesreća kod Mostara: Među pet poginulih TROJE MALOLJETNE DJECE

...

To nam je potvrdio u telefonskom razgovoru i sam Zijad Sipović.

- Još uvijek sam u šoku. Sinoć su me obavijestili i na putu sam za Mostar kako bih identifikovao tijelo - izjavio nam je Muhamedov otac Zijad.

Muhamed je inače sin Zijada Sipovića iz njegovog prvog braka.

Mladić je živio u Mostaru sa majkom Dženanom Popović i očuhom Nevenom Popovićem.

Zijad Sipović

Muhamed Sipović

U tragičnoj nesreći osim Muhameda Sipovića nastradalo je i dvoje djece Dražena Lovrića, uposlenika mostarskog aerodroma te osmogodišnji sin Sanjina Hadžiomerovića.

Oni su učestvovali u manifestaciji "Dani otovorenih vrata" u okviru koje se organizirao i "Let iznad Mostara", koji je nakon samo 20-ak minuta tragično okončan.

Avionom je pilotirao Ivan Karačić, pilot sa višegodišnjim iskustvom.

Jučer se na mjestu tragedije pojavila informacija da je Karačić dožiovio srčani udar tokom leta, ali o tome zvanično niko nije htio govoriti. Inače, tijela nastradalih sinoć su prevezena na mostarsku patologiju, gdje treba biti obavljena obdukcija.

>>>>>  ISPOVIJEST ZIJADA SIPOVIĆA: Sina, koji je poginuo u Mostaru, dobio sam u vezi bez ozbiljnih namjera

(Doznajemo.com/Faktor)