Objavljen je termin ispraćaja 21-godišnjeg mladića Vedada Ibrahimovića, kojeg je automobilom Nissan u blizini Sarajevo City Centra (SCC) u subotu ubio vršnjak Benjamin Arslanagić.

Ovaj nezapamćen događaj šokirao je Sarajevo. Ubijeni Vedad sin je Muhameda Ibrahimovića, pripadnika specijalnog policijskog odreda "Lasta" u vrijeme rata u BiH.

POVEZANO
SCC ubistvo VedadNOVE INFORMACIJE O STRAVIČNOM UBISTVU: Benjamin je zaprijetio Vedadu, "uđi u auto ili ću te zgaziti"

Ispraćaj je u petak u 14:15h na Gradskom groblju "Vlakovo" u Sarajevu, a na dženazi bi svi koji to žele trebali imati priliku da ispune posljednju ovozemaljsku obavezu prema stradalom mladiću.

Vedad je volio techno muziku i bio je navijač FK "Željezničar", a mnogi su se od njega oprostili i dirljivim porukama na društvenim mrežama.

POVEZANO
SCC nesreća 27/03/21aNEZAPAMĆEN ZLOČIN U SARAJEVU: Benjamin Arslanagić (20) ubio vršnjaka autom jer mu je "pokupio curu"?

Istodobno, traje i istraga i druge pravosudne radnje vezane za ovaj tužni događaj.

Prikupljaju se sve relevantne informacije kako bi rasvijetlilo sve što se dogodilo, a što Tužilaštvo KS tretira kao krivično djelo ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

POVEZANO
SCC nesreća 27/03/21bDETALJI UBISTVA KOJE JE ŠOKIRALO SARAJEVO "LEDE KRV U ŽILAMA": Arslanagića policija dovela tužiocu!

(Doznajemo.com)