Pas je žrtvovao svoj život kako bi spasio živote osam članova porodice svog gazde, koji su potencijalno mogli biti žrtve smrtonosnog ugriza zmije otrovnice.

Doberman je satima vodio krvavu bitku sa četiri planinske kobre i uspio ih je sve ubiti. Nekoliko minuta nakon što je ova borba na život i smrt završena, pas je uginuo od posljedica većeg broja otrovnih ugriza kobri.

Prema izvještajima, planinske zmije kasno navečer u ponedjeljak pokušale su se uvući u kuću čovjeka po imenu Dibakar Raita iz sela Sebekapur (Blok Raygada, Distrikt Gajapati, Indija). Pas čuvar kuće primijetio ih je na ulazu i počela je borba kako bi zmije bile spriječene da uđu u stambeni objekat.

Krv, posljedica ove borbe, mogla se vidjeti svuda po otvorenom dvorištu.

Gospodin Dibakar nabavio je dobermana nekoliko mjeseci prije incidenta.

- Ja sam šokiran! On je napravio najveću žrtvu za mene i moju familiju. Sjećat ću ga se do trenutka svoje smrti. Molim Boga da se njegova duša odmori u miru, izjavio je gazda, kojeg su preplavile emocije nakon šta je shvatio šta se desilo.

Doberman kobre

U incidentu koji se dogodio prošle godine u Indiji, pas je žrtvovao svoj život da bi spriječio otrovne kobre da udu u kuću gazde

Doberman kobre

Stotine ljudi iz okoline došle su na mjesto epskog obračuna, nakon što su se vijesti proširile, kako bi i sami svjedočili.

Spomenuto selo ne tako rijetko je na meti divljih životinja i reptila koji sa lokalnih brda dolaze u stambena naselja.