U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak nešto prije 19 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelovac kod Maglaja (BiH) poginula je jedna muška osoba. U pitanju je vozač "Mercedesa". Na fotografiji je vidljivo da je sudar bio vrlo snažan, pa su automobili gotovo smrskani...

Naime, kako je potvrđeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), u nesreći su učestvovala dva automobila.

- Tom prilikom na licu mjesta smrtno je stradala osoba S.H. (1956. godište) iz Maglaja. Dvije osobe su povrijeđene i prevezene su u JU Kantonalnu bolnicu Zenica – naveli su iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Nezvanično je objavljeno da je u pitanju Sefer Hasanić (64) iz Misurića.

Na lice mjesta izašao je tužilac Tužilaštva ZDK, koji je rukovodo uviđajnim radnjama. Istraga treba utvrditi okolnosti ove teške nesreće.

U policijskom obavještenju za javnost navodi se sljedeće:

- Dana 16.03.2020. godine, u 18,45 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelovac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke "Mercedes", registarskih oznaka 094-J-620, kojim je upravljalo lice H.S., rođeno 1956. godine, iz Maglaja i putničko motorno vozilo marke "Passat", registarskih oznaka A68-T-944, kojim je upravljao lice Č.S., iz Zenice. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač H.S. je smrtno stradao, dok su vozač Č.S. i lice V.H., iz Maglaja, zadobili teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na  mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

(Doznajemo.com)