Dok se publika u BiH i susjednim zemljama priprema za ljetne koncertne spektakle Dine Merlina u Areni u Puli (28.07), na Tvrđavi Ostrožac u Cazinu (31.07), u Ulcinju (05.08) i Strumici (13.08) te drugim destinacijama u regionu, produkcijska ekipa DDP na čelu s Harisom Dubicom namjerava uskoro obradovati javnost novim videospotom za pjesmu “Sve dok te bude imalo”.

Iz menadžmenta Dine Merlina potvrđeno je da je snimanje posljednjih scena nedavno završeno u sarajevskoj Vijećnici te bi novi videospot jako brzo trebao ugledati svjetlo dana.

“Sve dok te bude imalo” jedna je od najzapaženijih pjesama na posljednjem albumu “Hotel Nacional”, koji je prije tačno tri godine ušao u anale kao prvi album nekog umjetnika iz regiona koji je dospio na prestižnu Billboard World Albums top listu.

Videospot je sniman punih godinu dana, a da bi Dino Merlin posljednjim projektom publici mogao prirediti pravu vizuelnu poslasticu nagovještava lista saradnika koja uključuje bh. režiserski dvojac s adresama u Švicarskoj i Njemačkoj - Haris Dubica i Edvin Mulalić, talentovani mladi kinematograf i Dubicin dugogodišnji saradnik. Dubica je javnosti kao i Dininoj mnogobrojnoj publici poznat od albuma “Ispočetka” te spotova “Deset mlađa” i “Individualizam”, dok je na posljednjoj ploči režirao video za pjesmu “Rane” koja je naišla na veliko odobrenje publike i kritičara širom regije.

Fotografiju koju potpisuje Admir Švrakić u raskošnoj post-produkciji obogatili su grafički dizajner Zahid Lagumdžić i ko-režiser Edvin Mulalić tehnikom paralaxa ili tzv. 2.5D pomoću kojeg slike autora Safeta Hadžimusića naizgled ožive stvarajući dojam da protagonista lebdi u oblacima ili stoji na vodi. Pored Dine, glavne uloge u spotu tumače mlade i talentovane nade bh. glumačkog neba Armin Omerović i Aida Bukva.

Svjetska turneja “Hotel Nacional” koja je započeta po izlasku albuma 2014. godine do sada je posjetila blizu 70 gradova i ugostila preko pola miliona posjetilaca. Sve datume turneje “Hotel Nacional” možete pratiti na www.dinomerlin.com

Merlin Vijećnica spot 07/2017

(Doznajemo.com)