Nakon sumnjive smrti 54-godišnjeg Ferida O. iz Gornje Dubravice, ekipa sarajevskog "Dnevnog avaza" posjetila je ovo mjesto kod Viteza, gdje su zatekli brojne šokirane mještane koji su prepričavali događaj koji se proteklog dana dogodio u njihovom komšiluku.

Mještani su s nevjericom komentarisali misterioznu smrt Ferida, koji je, kako navode, bio psihički bolesnik.

– Nije on bio dobro, imao je psihičkih problema. Ali, niko nije imao problema s njim. Sumnjamo da je imao razloga dići ruku na sebe. Svi govore da je ubijen, malo ko vjeruje da se ubio. Međutim, policija ništa ne govori. Svi smo u šoku, nije nimalo prijatan osjećaj gledati policiju dva dana – izjavili su mještani, zadržavajući diskreciju.

Već dva dana ispred porodične kuće Ferida prisutne su policijske patrole. Kako tvrde mještani, cijelu proteklu noć bili su na licu mjesta i obavljali uviđaj. Mjesto tragedije bilo je ograđeno trakom.

ZARADIO PENZIJU. U porodičnoj kući reporteri nisu zatekli nikog. Mještani objašnjavaju da je cijela familija u Njemačkoj. I stradali Ferid, također, živio je i radio u Njemačkoj. Tamo je, pričaju mještani, zaradio penziju, nakon čega je došao u Dubravice.

Podsjetimo, 54-godišnji Vitežanin dovezen je jučer oko 17 sati u Dom zdravlja Vitez usljed zadobivenih povreda u vidu ubodne rane, odakle je, zbog ugrožavajućih povreda, hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Novoj Biloj.

Nažalost, uprkos naporima medicinskog osoblja, izgubio je bitku za život.

PRONAĐENA DROGA. Prilikom uviđaja policajci su pronašli drogu, zbog čega je privedena jedna osoba. Kako doznaje spomenuti list, uhapšen je brat preminulog Ferida, kojeg mještani sumnjiče da bi mogao biti odgovoran za Feridovu smrt.

Nakon što se obavi obdukcija preminulog, koju je za sutra naložio dežurni tužilac Tužilaštva SBK, trebao bi biti poznat i zvaničan uzrok smrti, odnosno, je li riječ o ubistvu ili samoubistvu.