Ubistvo mladića u Sarajevu i teško ranjavanje njegovog brata šokiralo je javnost u Bosni i Hercegovini!

Stradali su u obračunu s migrantima, koji su navodno danima pravili probleme u ugostiteljskom objektu gdje se sve i dogodilo!

POVEZANO
Migranti ubistvo Berović 0"Ne bi ni mrava zgazio" OVO JE momak JASMIN BEROVIĆ (36) kojeg su noćas ubili migranti u Sarajevu

Građani su ogorčeni i u srijedu se nisu ustručavali da i javno okupljanjem na Ilidži iskažu svoje nezadovoljstvo.

Među onima koji je zgrožen najnovijim dešavanjima je i Dževad Poturak,(43), poznati bosanskohercegovački šapion u borilačkim vještinama.

U izjavi za CRNA Hronika BIH poručio je sljedeće:

- Jel` ovo moguće šta se dešava?! Ubijaju građane Bosne i Hercegovine, ko je sljedeći? Tvoje dijete, moje dijete? Ne daj Bože da se to desi! Ovome se mora stati u kraj. Ti ljudi se moraju protjerati iz države Bosne i Hercegovine. Država mora nešto da učini i to u što kraćem roku... Ovo nisu migranti, ovo nisu žene s djecom, rekao bih da je ovo otpad koji je mogao da dođe na ove prostore.

Na pitanje kakav je njegov komentar na dva ubistva u posljednje vrijeme (u ranijem slučaju migrant je ubio migranta, op. aut.), Poturak je izjavio:

- Pa nek` se ako žele međusobno poubijaju svi, to je njihov problem. Ali, oni su sada ubili građanina Bosne i Hercegovine, građanina Kantona Sarajevo... Ovo je nedopustivo! Pazimo ih,  uvažavamo ih, pomažemo im, a oni ubiju građanina BiH. Oni se moraju protjerati iz države na ovaj ili onaj način.

Njegovu video izjavu možete pogledati na OVOM LINKU.

(Doznajemo.com)