Poznati pljevaljski pjevač narodnih pjesama Nedžib Nečko Delić ubijen je večeras oko 22 sata, u svojoj kući u Boljaničkoj ulici u naselju Jalija u Pljevljima. Delića je najvjerovatnije usmrtio njegov rođak, čiiji identitet policija još nije potvrdila. Nakon zločina, 50 metara dalje od kuće Delića, ubica je izvršio samoubistvo.

Kako Pvportal doznaje na Musluku, u strogom centru grada, se u srijedu navečer desilo ubistvo i samoubistvo. Na pragu svoje porodične kuće, oko 22 sata, ubijen je, kako se pretpostavlja hitcima iz pištolja, poznati Pljevljak, pjevač, legenda sevdaha i narodnih pjesama, Nedžib Nečko Delić. Na njega je, ispred kuće u Boljanićkoj ulici, pucao poznanik i rođak A.Delić koji je, prema tvrdnjama komšija, nakon par minuta u neposrednoj blizini mjesta ubistva izvršio samoubistvo.

Policija Sandžak

Prema nezvaničnim informacijama, Delića je rođak ubio na ulaznim vratima kuće u kojoj je živio sa suprugom i dvoje djece.

Istraga treba utvrditi razloge koji su doveli do tragedije, pišu podgoričke Vijesti.

- Nečko Delić bio je legenda Pljevalja, meraklija, čovjek koji je imao zlatan glas i veliko srce. Ni jedan humanitarni koncert nije mogao da prođe bez njega. Sa KUD "Volođa" obišao je skoro čitav svijet, a sa Pljevajskim tamburašima i Gradskim tamburaškim orkestrom oduševljavao je publiku na svakom nastupu. Ono što je on uradio za Pljevlja generacije i generacije Pljevljaka teško da mu se mogu odužiti - piše Pvportal.

(Doznajemo.com)