Ubistvo Jasmina Berovića šokiralo je BiH i izazvalo bijes građana.

Gospodin Murat Mulaosmanović, vlasnik kuće u kojoj je smješten kafić u prizemlju opisao je krvavi sukob koji se iz ovog ugostiteljskog objekta prenio na ulicu:

- Berović se trebao uskoro ženiti, a, eto, ubiše ga. Vidio sam da je jedan migrant letvom udario u glavu Jasmina, koji je pao na zemlju, a drugi migranti su noževima napali Jasminove prijatelje. Krvi je bilo posvuda. Prije nego je došla policija, migranti su pobjegli, a Beroviću, nažalost, nije bilo spasa iako su ga ljekari Hitne pomoći dugo reanimirali, dodaje Mulaosmanović, piše Oslobođenje.

POVEZANO
Migrant ubistvo Otes 3PREOKRET: Hišam Aglaras nije ubica Jasmina Berovića, policija uhapsila pogrešnog migranta!

Djevojka stradalog mladića zove se Šejla. Ona je na svom Facebook profilu napisala: "Živote moj, tugo moja, zar sad da me ostaviš?"

Potom je objavila zajedničku fotografiju...

Berović i djevojka 1

Navodno, migranti su i ranije pravili probleme u ovom kafiću. Pijančili su i odlazili bez plaćenog računa.

Oni koji su bolje poznavali Berovića tvrde da ne bi ni mrava zgazio i da nije bio problematičan. Društvene mreže jučer su bile preplavljene emotivnim porukama u kojima se prijatelji opraštaju od ubijenog 36-godišnjaka.

POVEZANO
Migranti ubistvo Berović 0"Ne bi ni mrava zgazio" OVO JE momak JASMIN BEROVIĆ (36) kojeg su noćas ubili migranti u Sarajevu