Nakon provedene istrage, u Varaždinu (Hrvatska) je podignuta optužnica protiv Nuše Bunić (21) iz Varaždina zbog ubistva bivšeg dečka Nikole Tureka u šestm mjesecu ove godine.

Tereti je se da je 15.06. na varaždinskom području na livadi "pri Beli Kipi" ubola 30-godišnjeg Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. Zatim je pobjegla s mjesta događaja, a mladić je počeo obilno krvariti, pao je u hipovolemični šok, zadobio moždani udar, te je dva dana kasnije preminuo u varaždinskoj bolnici.

U optužnici je predloženo produženje istražnog pritvora u kojem se okrivljenica nalazi otkad je lišena slobode, zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, zločin je šokirao cijelu Varaždinsku županiju i šire. 'Bajker' i njegova bivša djevojka su se u vremenu do 23 do 3.30 sata u noći s 14. na 15.06. na Belim Kipima posvađali i fizički sukobili u njegovom autu. Nakon što ga je izbola nožem  pobjegla je, a on se uz otvorenu ranu autom ipak uspio dovesti do Kumičićeve ulice u gradu gdje ga je pronašao jedan prolaznik te obavijestio medicinsku pomoć i policiju.

Mještani su pričali da su Nuša i Nikola prekinuli ljubavnu vezu godinu i pol prije nego što ga je ubila. Te ga je noći navodno izmamila iz kuće prijeteći samoubojstvom. Od prekida njihove veze, Nikola je pokušao ostati u prijateljskom odnosima s njom iako ga je, kako su tvrdili njegovi prijatelji, često uznemiravala i nakon prekida. No, on je ipak htio ostati s njom u kontaktu jer je znao da ima problema pa se brinuo za njenu sigurnost. Kada je prohodao s drugom djevojkom i njoj je Nuša često dosađivala.

Nuša je policiji tvrdila da je bivšeg ubila u samoobrani jer ju je navodno pokušao silovati, pa je istovremeno protiv njega podnijela kaznenu prijavu.