Fotografija Amerikanke Tess Thompson Talley na kojoj pozira sa svojim "plijenom" - žirafom koju je ubila - prošle je godine prestravila svijet. No, ona i dalje tvrdi da je ponosna na svoj hobi!?

Kada se sredinom prošle godine Tess Thompson Talley iz Kentuckyja (SAD) na Fejsbuku pohvalila mrtvom žirafom koju je sama ubila u Južnoafričkoj Republici, njene su se fotografije brzo proširile društvenim mrežama i naišle na osudu mnogih ljudi.

Gotovo godinu dana nakon toga, kada je javnost već zaboravila na nju, američka je televizija CBS s njom napravila intervju.

Ukoliko ste pomislili da se Tess možda pokajala zbog likvidacije rijetke crne žirafe - prevarili ste se!

- To je moj hobi i ja to volim raditi, izjavila je Tess Thompson Talley u intervjuu.

- Ponosna sam što se bavim lovom i ponosna sam na tu žirafu.

Za CBS je dodala da je meso žirafe pojela s familijom, a da su kožu iskoristili za jastučnice te za kovčeg u kojem drži pušku. Uz to je objasnila da je žirafu ubila u sklopu misije za očuvanje prirode u jednoj od regija u Južnoafričkoj Republici.

- Mnogi misle da je najlakše povući okidač. To nije tako. To je najteži dio. Ali, u tom procesu steknete ogromno poštovanje prema životinji i zahvalnost jer znate kroz što ona prolazi. Životinje su tu zbog nas. Mi ih lovimo i jedemo.

Tvrdi i da nikada ne bi učestvovala u ubijanju da to nije bilo u sklopu misije za očuvanje prirode.

- S mrtvom sam se žirafom fotografisala jer je to jednostavno dio lovačke tradicije. Lovci su se oduvijek fotografisali sa svojim plijenom. To je odjednom postao problem tek kad su se pojavile društvene mreže.

Unatoč bijesu kojeg je izazvala širom svijeta, Tess Thompson Talley tvrdi da ne žali ni za čim te da namjerava i dalje nastaviti loviti.

POVEZANO
Theunis Botha 1STRAŠNA SMRT POZNATOG LOVCA: On i drugovi naišli, na TRUDNE SLONICE, ono što je uslijedilo...