Tinejdžer Milan S. (17) iz Boleča se udavio, dok je njegova drugarica i vršnjakinja M.L. iz Leštana uspjela da se izvuče iz automobila koji je preksinoć upao u Dunav na šetalištu u Vinči.

Djevojka je plakala i vikala: «Ubila sam druga, ubiću se», i to je ponovila nekoliko puta, ispričali su za Blic očevici tragedije.

Prijatelji djevojke navode da su svi u šoku poslije tragedije i da ona od juče ne može da dođe sebi.- Ona je u šoku, pod bensendinima. Samo ponavlja da automobil nije isti kao onaj na kome je ona učila da vozi - kratko su izjavile dvije njene drugarice.

Vinča nesreća 02/02/2018a

Fotografija druga i drugarice snimljene je samo pola sata prije tragedije

Milan S. je sa roditeljima živio u Boleču. Niko od njegovih najbližih juče nije imao snage da priča. Mladić je, inače, bio talentovani fudbaler i nedavno je karijeru nastavio u FK Crvena Zvezda iz Malog Mokrog Luga.

Prema informacijama `Blica7, tinejdžeri, oboje učenici Druge ekonomske škole u Beogradu, u srijedu oko 22 sata odvezli su se na kraj Vinče na piće u kafić kraj rijeke.

Kako tvrde poznanici, Milanu je otac tek kupio automobil «Polo», a poslije pića u obližnjem kafiću krenuli su kući. Tada su zamijenili mjesta za volanom da bi djevojka probala da nauči da vozi od svog druga.

Šta se tačno dešavalo treba utvrditi istraga, ali se pretpostavlja da je djevojka, umjesto da ubaci u rikverc iz još neutvrđenih razloga pritisnula papučicu za gas i automobil je s parkinga pored rijeke uletio pravo u hladnu vodu.

Vinča nesreća 02/02/2018a