Prije gotovo godinu dana djevojka slavnog glumca Jima Carreyja (54), ubrzo nakon što su prekinuli, počinila je suicid. 30-godišnja Cathriona White ostavila je oproštajno pismo koje je procurilo u javnost zajedno s konačnim rezultatima autopsije.

Kako piše Jutarnji.hr pozivajući se na magazin People, toksikološki je nalaz pokazao da se Cathriona u devetom mjesecu 2015. godine predozirala tabletama koje je podigla na recept.

NEMAM VOLJE... - Provela sam tri dana pokušavajući shvatiti da te nema. Mogla bih nastaviti dalje slomljenog srca i pokušati se srediti. Mogla bih, ali ovaj put jednostavno nemam volje. Žao mi je što si imao osjećaj da nisam tu za tebe. Dala sam najbolje što sam mogla, napisala je u oproštajnoj poruci koju je pronašla policija.

U pismu se dotakla i vlastitog ispraćaja: "Ne znam što bih mislila oko pogreba. Ti si moja familija i šta god odlučiš, ja ću biti zadovoljna".

Također je tražila da se njene stvari rasprodaju, a novac podijeli familiji.

- Molim te, oprosti mi. Jednostavno nisam za ovaj svijet, završila je pismo potpisavši se s Dewdrop, vjerojatno nadimkom kojim ju je Carrey zvao.

Irkinja i američki glumac upoznali su se 2012. na snimanju i od tada su s prekidima bili u vezi. Par je navodno prekinuo sedmicu prije samoubistva, a njen prijatelj Dennis Bradshaw rekao je policiji da je bila uobičajeno vesela i optimistična, ali je znala ‘potonuti’. Rekao je i da mu je spomenula da joj nedostaje porodica u Irskoj, ali da je ludo zaljubljena u Jima. Njihovu je vezu poredila s rollercoasterom.

RAZLIČITE TABLETE. Toksikološki nalaz potvrdio je da se radilo o samoubistvu i da je White u organizmu imala čitav niz tableta, uključujući neke za visoki krvni pritisak, za spavanje i analgetike.

Kad je policija otkrila Cathrionino tijelo u njenom domu, kraj kreveta su pronašli tri bočice tableta na recept na ime Arthura Kinga. Iako to nije potvrđeno, to je najvjerovatnije pseudonim pod kojim je Carrey podizao tablete.

(Doznajemo.com/Jutarnji.hr)