Ivan Radovanović preksinoć je nožem zaklao nevjenčanu suprugu Jelenu Grbić (38) pred njeno troje djece u porodičnoj kući u Kosjeriću! Motiv krvavog zločina je ljubomora jer je Ivanu smetalo to što Jelena voli da se slika i "kači" svoje fotografije na Facebook!?

Ubica je nakon krvavog pira pobjegao, ali je jučer uhapšen u jednoj šupi u komšiluku!

Izvor iz istrage tvrdi da je Ivan u drugom mjesecu izašao iz zatvora, gdje je proveo devet mjeseci upravo zbog toga što je pretukao Jelenu. U noći između nedjelje i ponedjeljka upao je u Jeleninu kuću, razbivši staklo na vratima, i odmah nasrnuo na nju naočigled njenih sinova Dejana (17), Darka (12) i trogodišnjeg Davora. Najmlađi Davor je, inače, Ivanov sin, a ostala dvojica su Jelenina djeca iz prvog braka.

- Kad je Ivan upao u kuću, Dejan je odmah izveo svoju mlađu braću iz sobe. Tada je Ivan uzeo nož i izmasakrirao nevjenčanu suprugu. Gušenje u krvi i krkljanje su čula djeca, koja su utrčala natrag u sobu i vidjela svoju preklanu majku. Ivan je u međuvremenu pobjegao - priča izvor 'Informera' i dodaje da je Dejan odmah otrčao do obližnjeg Doma zdravlja i pozvao ljekare.

Jelenin komšija tvrdi da je prije nekoliko dana vidio Ivana kako prijeti Jeleni ispred njene kuće.

- Najgori je bio kada se napije. Gotovo svakog dana ju je maltretirao. Eto, ni zatvor ga nije promijenio! Nekoliko sati prije zločina Ivan je išao od jedne do druge kafane i tražio piće, ali su konobari odbijali da ga usluže jer su znali kakav je kad se napije - navodi komšija.

NAKON ZLOČINA policija je odmah organizirala potragu za Ivanom. On je sutradan pronađen u šupi u blizini Jelenine kuće. Vlasnik te šupe je primijetio da su vrata zatvorena, iako ih on drži otvorenim, pa je pozvao policiju, koja je tamo pronašla ubicu. Ivan se predao bez otpora.

Jelenine komšije navodeu da je Ivan bio ljubomoran jer ona često objavljuje svoje fotografije na Facebooku, pa ju je zbog toga ranije tukao i prijetio joj da će je ubiti.

- Znam da se žalila komšinici da joj Ivan redovno kontrolira Facebook profil i da provjerava je li joj neko šalje poruke i ostavlja komentare ispod slika - tvrdi komšija.

KOMŠINICA Živana Stefanović ispričala je da je Jelena iza sebe imala jedan brak u kojem je dobila dvoje djece. Prvi Jelenin muž je preminuo prije nekoliko godina, baš na dan kada je ona ubijena. Potom je upoznala Ivana i s njim otpočela vezu.

- Zaljubila se u njega, voljela ga je, to smo svi znali. Svi su joj govorili da ga ostavi jer je nasilan prema njoj, ali ona to nije uradila - navodi Živana.

Dok je trajala potraga za krvnikom, Centar za socijalni rad je zbrinuo Jeleninu djecu.

Ivan nije bio stalno zaposlen, a radio je za nadnicu u Kosjeriću. Jelenu je često tukao, zbog čega je devet mjeseci proveo u zatvoru. Za nekoliko dana trebalo je opet da ode na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen jer je odmah po izlasku iz zatvora ponovo pretukao ženu.