Osuđeni diler heroina izbo je svoju prelijepu kćerku osam puta u naletu bijesa, jer je mislio da ona «uništava svoj život» korištenjem narkotičnih sredstava, čulo se na Sudu u petak. Danas je stigla i presuda...

Bogati poslovni čovjek koji se bavi nekretninama po imenu Petrit Lekaj, ubio je svoju 20-godišnju kćerku Sabrinu dok su išli prema restoranu Hungry Jack u Adelaideu, jednom od objekata popularne franšize Burger Kinga.

Njeno beživotno tijelo pronađeno je u bijelom Mercedes-Benz sedanu, nekih 250 metara od kuće familije u predgrađu Kidman Park.

POVEZANO
Sabrina Lekaj 1Lijepu djevojku s Balkana OTAC UBIO jer se kasno vratila kući. ŽIVJELI U DIJASPORI

Lekaj (49) je u osmom mjesecu priznao krivicu za ubistvo na Vrhovnom sudu Južne Australije i danas je osuđen na 20 godina zatvora.

Tokom saslušanja o izricanju kazne na sudu, pravni zastupnik Lekaja naveo je da njegov klijent naprosto ne može objasniti ono što je napravio, javio je the Advertiser.

Lekaj presuda 1

Foto: Petrit Lekaj (lijevo) ubio je svoju 20-godišnju kćerku Sabrinu (desno) u Adelaidu u sedmom mjesecu prošle godine

ISTRAGA je pokazala kako je Lekaj, inače poznati član albanske zajednice u Adelaideu, sa sobom ponio nož s oštricom dugom 15 centimetara, kad je vozio svoju kćerku da bi nešto pojeli u restoranu brze hrane.

Dok su bili u automobilu, koji je inače bio njen poklon kojeg je dobila za rođendan, posvađali su se oko njenog stila života, koji je uključivao odlaske na različite partyje i korištenje droge.

Navodno joj je on rekao da će je ubiti, a ona mu je odgovorila: «Nije me briga».

HTIO JE UPLAŠITI? Dalje je, prema ono što se moglo čuti na sudu, otac izvadio nož kako bi uplašio kćerku, ali su stvari krenule loše. Dok je ona gledala na stranu kroz prozor automobila, uslijedio je ubod u stomak.

Ona je zatim počela dozivati u pomoć, a Lekaj ju je počeo daviti i zadao joj još sedam uboda.

Lekaj presuda 1

Detalj sa ispraćaja: 20-godišnjakinja je pronađena bez znakova života u njenom Mercedes-Benz sedanu u blizini kuće gdje je živjela u predgrađu, 21.07. prošle godine

Otac je zatim pokušao počiniti suicid, ubovši sam sebe u stomak, kako su ga i zatekli oni koji su stigli na lice mjesta. U Kraljevskoj bolnici u Adelaideu medicinsko osoblje ipak ga je uspjelo izliječiti.

Odmah je priznao zločin, kazavši da je ubio «zjenicu svog oka».

Lekaj presuda 1

Gospođica Lekaj važila je za dobrog prijatelja i vrhunskog studenta

Zanimljivo je, međutim, da je Lekaj, prije nego što se počeo baviti unosnim legalnim poslovima s nekretninama, očito dio imetka stekao ilegalnom trgovinom drogom. To je počelo još u osmom mjesecu 1996. godine, a Lekaj je barem dvije godine proveo u zatvoru. Kažnjavan je i zbog posjedovanja marihuane, kao i zbog toga što municiju nije držao na osiguranom mjestu.

UBIJENU GOSPOĐICU LEKAJ opisuju kao dobrog prijatelja i vrhunskog učenika, koja je završila srednju školu sa ocjenom 99.35!

Pohađala je jednu katoličku školu, a primljena je na University of South Australia, gdje je paralaleno studirala sviranje klavira i tzv. Medical imaging, odnosno tehniku kojom se prave vizuelni prikazi dijelova ljudskog tijela za kliničke analize i medicinske intervencije.