Djevojka (27) iz Zatona Obrovečkog osumnjičena je za teško ubistvo svoje sestrične Sare Čirjak (14) iz Zadra u utorak ujutro na ranču njenog oca Mala Mila u Žuljinama kod Lovinca u Lici, potvrdila je PU ličko senjska večeras po okončanju kriminalističke istrage.

- Policijski službenici PU ličko senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom iz Zatona Obrovečkog zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva. Ona je uhićena, te će biti predana pritvorskom nadzorniku Pu karlovačke, a kaznena prijava bit će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu - navela je PU ličko senjska.

Sara Čirjak je kao i svake godine tokom školskih praznika došla rođacima na ranč kod ujaka koji tamo zajedno sa braćom upravlja OPG-om i drži goveda na ispaši. Njegova starija kćerka, osumnjičena za zločin, je tog jutra iz za sada nepoznatog razloga napala dvostruko mlađu Saru i hladnim oružjem joj zadala više porezotina i rana u području prsa uslijed kojih je djevojčica preminula u kolima Hitne na putu do bolnice u Gospiću. Iako su doktori pokušavali djevojčicu reanimirati na putu do bolnice i u bolnici, u tome nažalost nisu uspjeli, mogli su samo konstatirati njenu smrt. Oko 8.30 sati doktori su o sumnjivoj smrti djevojčice obavijestili i policiju.

Ubistvo na ranču 1

U okviru istrage je privedeno osmero članova djevojčine uže rodbine. Dvoje članova rodbine pušteno je na slobodu u srijedu predvečer, dok je nad njih šestero istraga trajala do samog okončanja.

Osumnjičenica uz prijavu za počinjenje teškog ubistva u četvrtak treba biti ispitana na Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Mještani Zatona Obrovečkog su nam kazali da je upravo 27-godišnjakinja nakon ranjavanja djevojčice pobjegla s ranča nakon čega je za njom tragala policija i na kraju je pronašla i uhvatila u jednoj kući u naselju. Zasad nikome nije poznat motiv napada na dvostruko mlađu sestričnu. Po nekim nagađanjima u pitanju su psihički problemi.