Bivša učiteljica iz Arizone (SAD) po imenu Brittany Zamora koja je imala se*sualne odnose s 13-godišnjim učenikom, osuđena je na 20 godina kazne nakon što je priznala krivicu, javlja USA Today.

- Ja sam dobra i iskrena osoba koja je počinila grešku i duboko se kajem zbog toga, izjavila je 28-godišnja Zamora na kraju suđenja te se izvinila žrtvama, njihovim familijama i svojoj familiji.

IZRICANJE KAZNE kraj je ovog slučaja koji je privukao svjetsku medijsku pažnju prije nešto više od godinu dana kad se doznalo da je učiteljica imala se*sualne odnose sa svojim učenikom u automobilu i učionici te da mu je slala svoje eksplicitne fotografije. Jednom su imali i odnos u učionici dok je drugi učenik držao stražu.  

Otkrivena je nakon što su roditelji posumnjali u njihovo učestalo dopisivanje.

POVEZANO
Brittany ZamoraDAVALA MU ČISTE PETICE: Nastavnica 6. razreda sa učenikom (13) imala spolne odnose 4 puta u učionici

MLADA I LIJEPA. Zamora je diplomirala na državnom fakultetu u Arizoni te se zaposlila u osnovnoj školi u Avondaleu, gdje je 2016. proglašena učiteljicom godine. Bila je udana dok je održavala odnos s učenikom. Lišena je slobode u trećem mjesecu 2018.

- Mrzim Brittany Zamora zbog onoga što je učinila mom sinu i familiji. Ne bismo smjeli patiti zbog nečije tuđe bolesne požude, ali patimo, izjavila je majka dječaka. Roditelji su tražili maksimalnu kaznu od 44 godine te su za vrijeme suđenja izražavali bojazan da će Zamora dobiti nižu kaznu jer je mlada i lijepa.

ZAMORINA MAJKA Darlene Irwin izjavila je da su mediji i javnost čudovište u ovom slučaju, a ne njena kćerka. Tvrdi da su mediji njenu kćerku prikazali kao većeg predatora nego što jest.

- Molim vas da shvatite da ona nije čudovište. Ona je prelijepa osoba s najdivnijim srcem, izjavila je njena majka.

Prilikom izricanja presude Zamora je plakala.