Nakon neuspješnog braka i spektakularne ceremonije vjenčanja sa rijaliti zvijezdom i pjevačem Mirzom Šoljaninom, ovoga puta sve je bilo drugačije. Nije bilo puno pompe, što je prva stvar koja je iznenadila mnoge…

Merimin izabranik je široj javnosti dosad nepoznati mladić Emir Đerekarac iz Novog Pazara (Sandžak, Srbija). Vjenčanje je održano u prisustvu članova porodica mladenaca i njihovih prijatelja.

Reporterima je pristup bio strogo zabranjen.

U “Pravu priču” među prvima su pristigli Džekini roditelji Midhat i Belma, a nakon njih počeli su stizati i prvi gosti. Edin Džeko i njegova izabranica Amra su navodno ušli na sporedni ulaz i spustili se direktno u baštu pa iz nje u restoran.

Merimu i Emira vjenčala je matičarka Indira Feriz-Tarahija, koja je s osmijehom na licu napustila restoran nekoliko minuta poslije 18.30 sati. Ni ona nije željela govoriti o vjenčanju.

Druga stvar o kojoj se dosta pisalo u proteklo vrijeme je ta da je vjenčanje na neki način “ubrzano”, zbog toga što je, navodno, Merima u drugom stanju.

Ona i Emir navodno čekaju prinovu u idućih 5 mjeseci, a ukoliko je ovo tačno, onda bi familija Džeko u samo godinu dana, trebala dobiti još jednu bebu, nakon što su nedavno Edin i Amra dobili kćerkicu Unu.

Inače, Emir i Merima u vezi su bili nešto duže od godinu, a zvanice su nakon vjenčanja zabavljali članovi tamburaškog sastava NOBS.

Iako se očekivalo da će svadba biti glamurozna, prema onome što smo mogli vidjeti, čini se da je ceremonija prošla bez ikakve pompe. Automobili zvanica nisu bili okićeni i sve je izgledalo skromno.

Naposljetku, treća stvar koja je pomalo iznenađujuća je da je za svadbeno veselje odabran lokal “Prava priča” koji je prošle godine potpisao da bude sponzor FK Sarajevo, ljutog sportskog rivala FK Željezničar, tima u kojem je Edin Džeko počeo svoju karijeru.

Ipak, očito je pri izboru restorana najviše vođeno računa o usluzi koju nudi ovaj objekt, koji se, između ostalog, specijalizirao i za svadbe, o čemu svjedoče i fotografije sa njihove stranice.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)