Olujno nevrijeme zahvatilo je Mostar u nedjelju u popodnevnim satima.  Pljuskovi, grmljavine te udari groma, od kojih se, kako prikazuje video, posebno ističe udar groma u Carinski most.

Jako olujno nevrijeme, praćeno krupnim gradom, kišom, vjetrom i grmljavinom, koje je zahvatilo područje Mostara, uzrokovalo je strujne kvarove te su pojedini dijelovi grada bili i bez električne energije. Udar munje oborio je stablo u ulici Stjepana Radića, ispred Starog tržnog centra, te je na ulicama bio povećan nivo vode, a po naseljima je jak vjetar raznio smeće iz kontejnera.

Veliko nevrijeme, popraćeno pljuskom, gradom i grmljavinom pogodilo je u nedjelju oko oko 18 sati Sarajevo i okolna područja.

Veliki pljusak i grad padali su u glavnom gradu BiH, a ovakvo nevrijeme već ranije su nagovijestili crni oblaci koji su se tokom dana nadvili nad Sarajevom.

Udar groma u Carinski most u Mostaru 26/06/2016

Saobraćajnice u gradu su potopljene, što je znatno otežalo saobraćanje. Također, nevrijeme je pogodilo i okolne gradove poput Zenice.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je žuto upozorenje za područje Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Trebinja, Bihaća, Prijedora, Tuzle, Foče i Višegrada.

Danas u poslijepodnevnim satima jače nevrijeme pogodilo je područje Kalesije.

Kiša, grad i jak vjetar praćeni grmljavinom uzrokovali su štete na pojedinim objektima, a automobilima je bilo otežano kretanje, piše novinska agencija Patria.

Pojedine ulice su u kratkom vremenskom periodu bile poplavljene zbog velike količine padavina. Jak vjetar sa pojedinih kuća nosio je crijep, a polomljeno je i nekoliko stabala drveća.