Bjelica Bijelić (66) iz Banjaluke, koja je optužena da je pretukla i rukama udavila supruga Dušana Bijelića (86), duže vrijeme prije zločina mu je prijetila i tukla ga, svjedočile su na početku suđenja Bjelici njene prve komšinice Ankica Račić i Staka Topić, piše Glas Srpske.

Obje za Bjelicu tvrde da je u posljednje vrijeme bila teške naravi i da se svađala s većinom komšija, dok za Dušana tvrde da je bio miran i povučen.

- Posljednjih godina Bjelica i Dušan su se stalno svađali i čula se galama iz njihovog dvorišta. Ona ga je uglavnom napadala, vrijeđala, a žalio nam se i da ga je tukla. Govorio je i da mu je prijetila da će ga ubiti - ispričala je Račićeva.

Slično je posvjedočila i Topićeva, koja je prva vidjela mrtvog Dušana u kući.

POVEZANO
Ubistvo supruga BL 06/04/2017KOMŠIJE IZ REBROVCA OTKRILI DETALJE O ŽENI KOJA JE ZADAVILA MUŽA: On je od nje bježao i na drveće

- Zvala me Bjelica i rekla da je Dušan umro, da dođem i da pozovem komšinicu Daliborku Nikolić da ona donese rakije. Bilo mi je čudno da je umro, jer je dan ranije hodao i s nama pričao normalno. Kada sam ušla u kuću, Dušan je ležao potrbuške i glava mu je bila naslonjena na tepsiju u kojoj je bilo krvi - prisjetila se Topićeva.

Prema njenim tvrdnjama, Bjelica joj je rekla da je Dušan tri puta padao sa kreveta i da se tako povrijedio i umro.

SUMNJIVA PRIČA. - Nisam baš povjerovala u njenu priču jer je taj krevet nizak da bi padanjem s njega zadobio povrede koje sam vidjela. Osim toga, između njih je i ranije bilo svađa i nasilja. Čula sam da ga je i ranije tukla - navela je Topićeva.

Na pitanje branioca optužene Milana Petkovića da li je ikad vidjela da ona tuče Dušana, Topićeva je priznala da nije. Isto pitanje Petković je postavio i svjedoku Ankici Račić, koja je takođe istakla da nije vidjela da Bjelica tuče Dušana. Obje su juče u sudu istakle da niko u naselju ne bi volio da optužena bude puštena i da im bude komšinica, jer se boje za djecu.

Banjalučko Okružno tužilaštvo Bjelicu tereti za nasilje u porodici. Prema optužnici, ona je supruga Dušana usmrtila 4. aprila ove godine u njihovoj kući u ulici Vida Nježića u banjalučkom naselju Rebrovac. Ona je supruga udarila više puta, polomila mu rebra, te ga udavila rukama. U optužnici se navodi da ga je vrijeđala i tukla još od 2012. godine.

CIMERKA KRISTINA JOVKOVIĆ. Bjelica Bijelić nalazi se u pritvoru u zatvoru na Tunjicama, a kako doznajemo cimerka joj je Kristina Jovković (32) koja je osuđena na 12 godina robije zbog ubistva bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića Akija (44). Prema nezvaničnim informacijama, Bjelica Jovkovićevoj daje novac za cigarete, dok ona njoj pomaže u svakodnevnim potrebama, te joj skraćuje kosu.

POVEZANO
Kristina Jovković privođenjeDETALJI UBISTVA KOJE JE ŠOKIRALO BiH Kristina (32) izbola bivšeg momka, pa slala poruke da je sve OK

(Doznajemo.com/Glas Srpske)