U rijeci Bosni kod Maglaja danas je pronađeno beživotno tijelo, a riječ je o Esadu Omersoftiću (19), tinejdžeru i sinu poznatog muzičara iz Maglaja (BiH), koji je nestao u Novogodišnjoj noći!

Beživotno tijelo pronađeno je danas u mjestu Kosova kod Maglaja. Omersoftić je 1. januara sletio s vozilom u rijeku Bosnu.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) FBiH objavila je da je okončana potraga u Maglaju za nestalim utopljenikom Esadom Omersoftićem, koji je 1. januara automobilom sletio u rijeku Bosnu.

Kako je iz Federalne uprave Civilne zaštite navedeno, pripadnici Profesionalnih vatrogasnih jedinica Maglaj i Tešanj, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Doboj-Jug, tim Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, uposlenici Civilne zaštite, Policijske stanice Maglaj, te članovi maglajskog Rafting kluba "Natron" su okončali potragu za nestalim mladićem Esadom Omersoftićem u Kosovi na Adi.

POVEZANO
Maglaj nesreća 01/01/2018 0JOŠ JEDAN MLADIĆ NESTAO (19) U RIJECI: Esad Omersoftić u očevoj Astri noćas "sletio" u Bosnu

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak ranije je potvrdio u prvoj izjavi da je pronađeno tijelo, ali da ne može potvrditi da li je riječ o Esadu Omersoftiću koji je nestao 1. januara.

- Na mjestu pronalaska se okupila porodica nestalog mladića, oni tvrde da je riječ o tijelu Esada Omersoftića. Svakako će konačan sud o tome dati policija, odnosno tužilac, koji će uraditi obdukciju i sve što je neophodno u ovakvim slučajevima - najavio je Solak.

Napemenuo je da su pripadnici Civilne zaštite Maglaj i Doboj Jug su bili na tom rejonu jutros i da su oni pronašli beživotno tijelo.

Portparol FUCZ Majda Kovač je precizirala da su tijelo pronašli članovi rafting kluba "Natron", a zajedno su tu bili i pripadnici općinskih CZ Maglaj i Doboj Jug.

POVEZANO
Azahari Omersoftić potragaOTAC TINEJDŽERA ESADA OMERSOFTIĆA (19) SMOGAO SNAGE i jutros se obratio okupljenim građanima