Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još uvijek nisu pronašli Timura Jusića koji je osumnjičen da je u noći za 6. na 7. april pregazio 62-godišnjeg Mersada Koštrebića, vlasnika kafića "London" na Ciglanama u Sarajevu.

Koštrebič se nalazi u komi, a Jusić se sumnjiči za krivično djelo pokušaj ubistva, potvrdili su za Faktor iz Tužilaštva KS.

Pokušaju ubistva prethodila je svađa uspred Koštrebičeve kuće na Koševskom brdu. Naime, po dolasku kući ispred kapije, gdje inače parkira automobil, stajao je crni džip u kojem se nalazio Jusić. Kada je 62-godišnjak izašao iz automobila i rekao Jusiću da pomjeri vozilo nastala je svađa.

Jusić je gurnuo djevojku koja je sjedila na mjestu vozača u džipu, udario Koštrebića i vukao ga na haubi nekoliko metara. Nakon što je vlasnik "Londona" pao i glavom udario od beton, Jusić ga je pregazio i pobjegao.

Svemu su svjedočile Koštrebičeva supruga i kćerke, a jedna od njih je uspjela sve snimiti i snimke je predala policiji. Spekuliše se da su Jusić i Koštrebič imali neriješenih finansijskih problema.

POVEZANO
Mersad Koštrebić posmrtnicaUMRO VLASNIK POZNATOG KAFIĆA "LONDON" U SARAJEVU: Žena tvrdi da je sve posljedica...