Bjegunac Amel Sejfović, koji je prije osam dana pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) "Miljacka" u Sarajevu, uhvaćen je danas u selu Buci kod Visokog, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Kako doznajemo, Sejfović se skrivao u kanjonu Fojnice, a uhvaćen je navodno nakon dojave mještanina koji ga je vidio kako izlazi iz napuštenog mlina na rijeci. Sejfovića je savladavao veliki broj pripadnika policije.

Nakon što je Sejfović uočen, krenuo je bježati od policije kroz korito rijeke Fojnice u mjestu Buci, gdje se skrivao u napuštenom mlinu. Prilikom potjere, Sejfović je, navodno, pao i povrijedio glavu, a povrijeđena su i dvojica policajaca koji su učestvovali u potjeri za njim.

Nakon hapšenja bjegunca, policajci su prevezeni u Hitnu pomoć u Visokom, gdje su im sanirane povrede, dok je Sejfović odmah upućen ka Sarajevu.

POVEZANO
Sejfović komentar 1ZASTRAŠUJUĆE: Prije 5 dana čovjek napisao tačno vrijeme i mjesto hapšenja Sejfovića! Slučajnost??

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz zatvora u Sarajevu u nedjelju, 03.09. ove godine.

Uslijedilo je nekoliko hapšenja nakon njegovog bijega, a Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor zaposlenima u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo Nikoli Simiću, Arminu Delaliću i Igoru Milošu, za koje se sumnja da su pomagači u bijegu. Oni su na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici. I protiv drugih osoba se vodi istraga zbog sumnje da su pomagali bjeguncu.

Privođenje Sejfović 11/09/2017

Sejfović se tereti da je opljačkao banku sa grupom osoba u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Iza sebe ima više krivičnih djela, a MUP je za njim raspisao potjernicu.

Sejfović je sproveden tamo odakle je i pobjegao, odnosno u KPZ Miljacka, budući da je u pritvoru bio zbog postupka koji se vodio u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a po optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo u predmetu Raiffeisen banka.

Tužilaštvo KS je od samog bijega Amela Sejfovića koordiniralo i nadziralo sve aktivnosti svih agencija koje su učestvovale u njegovom pronalasku.

Osobe bliske Sejfoviću tvrde da se Amelu "namješta" ubistvo Bašića i da je način na koji se proces vodi nekorektan, o čemu možete više pročitati u povezanom sadržaju....

POVEZANO
Anel SejfovićOGLASIO SE ANEL SEJFOVIĆ, PRVI ROĐAK BJEGUNCA AMELA: Evo šta je poručio cjelokupnoj javnosti!