Policija je u Berlinu lišila slobode osobu koju se sumnjiči za seriju si*ovanja koja su se dogodila u samo mjesec dana. U akciji je učestvovalo oko 50 policajaca i najmanje osam vozila.

Mediji javljaju da je riječ o državljaninu Srbije, javlja Deutsche Welle.

Prvi slučaj se dogodio prije mjesec dana, a onda je čovjek u samo 21 dan u Berlinu i okolini navodno napao sedam žena, a njih pet si*ovao. Osmu žrtvu je si*ovao jučer u Potsdamu, nakon čega je uhvaćen.

- Nakon još jednog si*ovanja u području Potsdama, večeras su policajci uspjeli lišiti slobode 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim informacijama, traženi serijski zločinac - objavio je berlinski državni tužitelj sinoć na Twitteru.

Policija je navela kako se radi o 30-godišnjaku sa srpskim pasošem koji je od 12.06. do sinoć (14.07.) napadao i si*ovao žene. Muškarac je osumnjičen za pet si*ovanja i pokušaje si*ovanja uglavnom u šumama u Berlinu i okolini. Jučerašnja žrtva je džogirala šumskom stazom kad joj je počinitelj prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i si*ovao.

- Sad nam je mnogo lakše. U posljednje vrijeme smo se uvijek kretale zajedno jer smo znale da se ovdje dogodilo si*ovanje. Nismo išle same trčati, niti smo se vozile same, niti smo navečer izlazile same - ispričala je jedna žena u mjestu Kleinmachnow, u kojem je kriminalac uhvaćen, u razgovoru za njemački RTL.

Policija je još prošle srijede objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat otprije, a na temelju toga u roku nekoliko dana zaprimljeno je oko 300 informacija.

Kad je 28.06. počinitelj napao ženu u mjestu Kleinmachnow, policija je zaključila da se radi o serijskom si*ovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a tek potom je pustio i pobjegao. Uz pomoć žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je muškarac identificiran na nadzornim kamerama.

(Doznajemo.com/24sata)