Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uspješno su tragali za Turčinom koji je najprije ubio Ramiza Odobašića, čije je tijelo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića, Zeničane koji su bili trgovci devizama.

U istragu se uključila i policija Srednjobosanskog kantona, a istražitelji pretpostavljaju da je osumnjičeni imao pomagača koji je vozilom došao po njega te su skupa nastavili bijeg.

Caner (Fuat) Taylan kombi

Foto: Ubijeni Mujić i Odobašić su bili trgovci devizama, a navodno su pozvani da Turčinu zamijene 55.000 eura za konvertibilne marke...

On je uhapšen na lokalitetu Raško polje oko 13.45 sati u četvrtak, a nakon što je policija cijelu noć pratila njegove tragove.  Kako se doznaje, njemu su za stopama bili Policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i PS Busovača.

Kako se doznaje, Taylanu je pozlilo u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Prema tvrdnjama izvora on je bio vidno iznemogao i iscrpljen usljed bijega nakon što je počinio dva svirepa ubistva. Zbog svega navedenog mu je pozlilo pa je na intervenciju došla i Služba hitne medicinske pomoći.

POVEZANO
Caner (Fuat) TaylanBH. policija na nogama: Potraga za Turčinom nakon dvostrukog ubistva (FOTO)

(Doznajemo.com/Avaz.ba)