Sejo Hrenovica danas je priveden u okviru istrage o ubistvu Nedžiba Spahića Džibe koje se desilo sinoć u 20.40 sati u sarajevskom restoranu “Paper Moon” na Grbavici.

Hrenovica koji se poznaje sa Sašom Golubom za kojim je raspisana potjernica, osumnjičen je za pomaganje.

POVEZANO
Nedžib Spahić Džiba 1 Paper MoonPOLICIJA OTKRILA KO JE USRED PUNOG RESTORANA U SARAJEVU ubio "žestokog momka" Nedžiba Spahića Džibu!

Nezvanično se doznaje da je Hrenovica sve priznao u policiji te opisao svoju ulogu u cijelom slučaju tvrdeći  da je Golub zloupotrijebio njihovo poznanstvo i iskoristio ga da dozna sjedi li Džiba u restoranu.

Hrenovica je, naime, zaposlen u ugostiteljskom objektu koji je u blizini restorana “Paper Moon”. Tog dana Golub je dolazio kod njega na kafu, a poslije su se dogovorili da se čuju. Golub ga je nazvao između 18 i 19 sati.

- Golub me nazvao na moj mobilni govoreći "Hajde, bogati, pogledaj da li se u bašti restorana 'Paper Moon' nalazi Džiba", a ja sam odmah znao da se radi o Nedžibu Spahiću Džibi, kojeg sam znao iz viđenja - izjavio je Hrenovica.

On je odmah otišao u "Paper Moon" i vidio da Džiba sjedi s jednim muškarcem kojeg nije poznavao, a na njihovom stolu bila je flaša pića. Nazvao je Goluba i rekao mu: "Eno sjede ti tamo!" Još jednom su se čuli kasnije kad mu je Golub rekao da dođe u prolaz kod restorana, ali je Hrenovica to odbio.

- Nakon nekih 20 minuta čuo sam pucnje, tri ili četiri. Izašli smo vani i vidjeli smo da je u "Paper Moonu" gužva i pričalo se da je neko pucao, a ja sam, misleći na Sašu Goluba, u sebi pomislio "nije valjda budala neku glupost napravio" - ispričao je Hrenovica, tvrdeći da nije posumnjao da će doći do ubistva.

POVEZANO
Nedžib Spahić Džiba supruga AjlaŽENA UBIJENOG NEDŽIBA: Mi smo vodili miran i porodičan život. Nedavno smo proslavili 10 godina braka