Brat i suprug nožem su isjekli 17-godišnjakinju prošle sedmice, a razlog je to što je ona, po njihovom mišljenju, «ukaljala čast porodice». Slučaj se dogodio u Njemačkoj, a neke pojedinosti donio je Bild.

Tinejdžerka po imenu Alla W. je bila žrtva napada nožem u Baden-Württembergu, a slobode su nakon incidenta lišeni njen brat (20) i 34-godišnji suprug s kojim se vjenčala prema šerijatskim propisima, ali ne i građanski.

Policija je detalje u slučaju iznijela u četvrtak. Alla, inače iz Libije, živjela je sa 34-godišnjim Sirijcem. Nožem je povrijeđene u gornjem dijelu tijela, a zarezani su i njeni obrazi na krajevima usana. Kao motiv napada je navodna veza 17-godišnjakinje s muškarcem iz obližnjeg sela Biberacha – 26-godišnjim muškarcem Jamalom A., koji je u Njemačku izbjegao iz ratom zahvaćene Sirije.

U dobi od 16 godina, Alla je rodila svoje prvo dijete, sina Eliana. Krajem prošle godine, ona je ponovo zatrudnjela, ali više nije željela biti s muškarcem u braku koji je ugovoren za nju. Zaljubila se u Jamala.

To je razbjesnilo članove njene familije i supruga, pa su je napali, a navodno su cijeli incident snimali i kamerom mobilnog telefona!?

POVEZANO
Zafar Pirov i Rajabbi KhurshedMLADA SUPRUGA (18) UBILA SE NAKON 40 DANA BRAKA: "Muž joj nije vjerovao da je nevina"