Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rješenje kojim je Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović, početkom četvrtog mjeseca 2016. godine u Borči, određen pritvor samo iz jednog od dva razloga zbog kojih je tužilaštvo tražilo njegovo pritvaranje.

- Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš predlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemiranja javnosti - precizirala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Marjanoviću je pritvor određen samo zbog razloga postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svjedoke.

Žalbu na rješenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora, za sada su, uložila i dvojica od pet advokata koje je angažovao Marjanović.

Kako je ranije izjavio jedan od Marjanovićevih branilaca advokat Veljko Delibašić, žalbom se osporava pritvor jer je Više javno tužilaštvo predložilo određivanje kako ne bi uticao na saokrivljene i svjedoke koje nije imenovalo, podsjećajući da je u ovom slučaju Marjanović jedini okrivljeni.

Delibašić je dodao i da je sudija za prethodni postupak prekoračio prijedlog tužilaštva, budući da je u rješenju o određivanju pritvora on naveo imena svjedoka koji treba da budu saslušani u istrazi, a među kojima je i Jelenina majka, koja je preminula prije pola godine.

Pored toga, kako je naveo, odbrana smatra da nema dokaza koji bi potkrijepili osnovanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično djelo za koje se tereti.

O žalbama treba odlučivati krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kada isteknu rokovi za ulaganje žalbi.

Marjanović je lišen slobode u petak, 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović je i ranije privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On je 16.09. na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije tvrdio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, izjavio da je tog dana, 2. aprila 2016. godine, bio sa suprugom i kćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio s djetetom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno tijelo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.