Nesvakidašnjoj i prilično neugodnoj situaciji svjedočio je danas građanin Sarajeva (puni identitet poznat redakciji portala Doznajemo.com), koji je svratio na burek u jedan poznati ugostiteljski objekat.

Sve se dešavalo u ulici Bravadžiluk mali, u relativno prometnoj uličici praktično u samom centru turističkog bisera Sarajeva - Baščaršije!

No, ono što se desilo daleko od toga da šalje pozitivnu sliku o turističkom mjestu koje je - kako se tvrdi, samo za vrijeme Novogodišnjih praznika posjetilo oko 100.000 ljudi.

Naime, dok je građanin objedovao u inače vrlo ugodnom tradicionalnom restoranu, s krova objekta pored počeli su padati komadi oštećenog građevinskog materijala, poput slomljenih cigli.

Ispostavilo se da grupa radnika popravlja krov tog obližnjeg objekta bez i osnovnih elemenata zaštite na radu, a da ne govorimo o zaštiti prolaznika. Nije, npr. bila postavljena traka ili neko pisano upozorenje građanima da je prolazak tom uličicom opasan zbog radova na visini.

Jedino je reagovala radnica spomenute buregdžinice, koja je pokušala upozoriti radnike na cijelu situaciju - na što su joj oni sarkastično odgovorili da - ako joj ne odgovara, neka sama stoji na ulici i upozorava ljude!?

Građanin nam je ustupio fotografije s lica mjesta...

SAČ burek i crijep 0

SAČ burek i crijep 0