Pjevačica France Gall, čiji su joj hitovi, uključujući pobjedničku pjesmu na Eurosongu, osigurali mjesto u analima francuske pop muzike, umrla je u nedjelju u 70. godini života. Pjevačica je preminula uslijed plućne infekcije koja je nastala tokom njene dugotrajne borbe s karcinomom.

Isabelle Geneviève Marie Anne Gall, poznata kao France Gall, rođena je u desetom mjesecu 1947. godine u Parizu. Gall, čiji je otac pisao pjesme za velikane poput Edit Piaf i Charlesa Aznavoura, bila je poznata već kao tinejdžerka, uz pomoć legendarnog pjevača i autora Sergea Gainsbourga.

Sarađivali su na hitu 'Poupee de cire, poupee de son' kojom je Luksemburgu pobijedio na Eurosongu 1965. godine.

Gall je sarađivala s francuskim pop kantautorom Michelom Bergerom, za koga se i udala. Berger ju je osvojio pjesmom 'Attends-moi', nakon čega ga je od 1974. počeo pisati pjesme za nju. Muzička saradnja uskoro je prerasla u ljubavnu vezu, pa je par 1976. uplovio u bračnu luku. Od tada je Gall pjevala isključivo pjesme koje je za nju napisao suprug.

    Gall je druga francuska zvijezda iz 1960-tih godina prošlog stoljeća koja je preminula u posljednja dva mjeseca, nakon smrti rock-zvijezde Johnnya Halldaya poznatog kao 'francuski Elvis' početkom dvanaestog mjeseca prošle godine.

    Vrhunac međunarodne karijere Gall je doživjela s pjesmom posvećenom jazz legendi Elli Fitzgerald "Ella Elle l'a".