Jedan od najgorih slučajeva silovanja desio se u Rusiji. Hrabra žena preminula je od strašnih povreda koje je doživjela tokom «nehumanog» silovanja nakon više od dvije godine.

Tada 31-godišnju Anu Barminu (Анна Бармина) serijski se*sualni prestupnik po imenu Gizar Zijangarjev (Гизар Зиянгареев) odvukao je u grmlje i uz prijetnju nožem silovao slomljenom granom drveta.

Dogodilo se to u Ufi (Rusija) i slučaj je šokirao čitavu zemlju.

Doktori su naveli kako su praktično svi unutrašnjih organi Barmine bili oštećeni u ovom brutalnom napadu. Dobila je srčani udar i pala u komu, te je priključena na aparate. 25.12.2017. izgubila je bitku za život.

Silovanje UFA 1

Barmina je napadnuta dok se pješke, kao i obično, vraćala kući

Dok je ležala na postelji izgubila je 30 kilograma, i živa nije napustila bolnicu u Ufi, na zapadu Rusije.

Kasnije je nezadovoljstvo javnosti izazvala jedna vijest o Zijangarjevu, nakon što je tom ubici i silovatelju 23-godišnja zatvorska kazna smanjena za jedan mjesec.

Ana je bila jedna od četiri žene koje je ovaj muškarac silovao 2015. godine u toku samo jedne sedmice i to nakratko nakon što je pušten iz zatvora zbog ranijih se*sualnih napada na komšinicu i jednu maloljetnicu.

Silovanje UFA 1

Familija Barmine je ogorčena, kako tvrde, blagom kaznom za silovatelja i ubicu, a Sud je inače pri ublažavanju kazne imao u vidu da on ima troje djece te majku koja je ovisna o tuđoj pomoći.

Mediji citiraju izvor iz policije, odnosno jednog istražitelja koji tvrdi da Zijangarjev tokom razgovora s njim nije pokazao ni trunku kajanja za ono što je učinio.

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto