Roditelji jedne djevojčice poželjeli su još jedno dijete. Međutim, niko nije ni slutio kakva ih tragedija čeka… Mlada žena progovorila je tragediji koja ju je zadesila. Naime, njen suprug umro je dok su vodili ljubav, a njegove posljednje riječi su bile ‘Još uvijek si u čarapama’.

Žena po imenu Lucie Brownlee ostala je udovica u 36. godini kada je iznenada umro njen suprug Mark Johnston.

Par je pokušavao dobiti bebu, pa su vodili ljubav jer su procijenili da je to najbolje vrijeme da zanese.

No, Mark je doživio kastrofalnu aritmiju, nepravilan rad srca, i nisu ga mogli oživjeti.

Italija Ambulance

Lucie je pisala blog o tome kako se nosi sa svojom tugom, a mislila je da tako može još nekome pomoći.

Ona je ispričala kako su Markove posljednje riječi bile ‘Još uvijek si u čarapama’ i  sasvim iskreno priča o svojim osjećajima.

Lucie koja ima 6-godišnju kćerku priznaje da je bila potpuno izgubljena kada je Mark umro.

– Na televiziji prikazuju naijntimnije trenutke žuvota, ali niko ne govori o smrti. To je toliko traumatično i šokantno, da sam morala ispričati sve baš onako kako se dogodilo. Razumijem da neko ljudi osjećaju da bi ovakve stvari trebale biti privatne i poštujem to. Ali ja sam bila iskrena i lijepo je što su druge udovice i udovci mogli pročitati i reći mi ‘Hvala što si tako iskrena’.

Nakon Markove smrti, Lucie mjesecima nije bila sposobna raditi, ali je koristila pisanje da iskaže svoje emocije.

Italija Ambulance

Mark je imao samo 37 godina kad je umro, a prije četiri godine imao je zdravstvene probleme. Tad se samo srušio, i doktori su mu potvrdili da mu je aorta probušena. Nakon operacije se osjećao dobro i mislio je da je u dobroj formi.

Na dan njegove smrti vodili su ljubav u kući Luciene majke.

– Nije bilo idealno, ali nismo željeli propustiti priliku da ostanem u drugom stanju. Tek smo bili na početku kad je kolabrirao. Njegove posljednje riječi su bile ‘Još uvijek si u čarapama’. Mislila sam da je kolabrirao zbog srca, ali nisam ni pomislila da se više neće probuditi. Ne mislim da se ikad možete pomiriti s tim jer je to nedopustivo. Ali sada sam druga osoba, postala sam jača i činim stvari za koje sam mislila da nikad neću moći - prisjeća se Lucie, koja priznaje da je mnogo pila i da se čak upustila u nemoralno ponašanje.

– Imala sam aferu s vodoinstalaterom koji je došao nešto raditi u kući. To je bilo potpuno neprimjereno, a moji prijatelji i familija su bili zabrinuti jer se s problemom nisam suočila na pravi način. Ali činilo mi se da ne postoji odgovarajući način da se nosite s tugom. Moj je bio haotičan, nema pravila.

Lucie je počela pisati blog u četvrtom mjesecu prošle godine, a zatim je objavila knjigu "Ja poslije tebe".

POVEZANO
Hitna nosilaDRAMA U PRNJAVORU: Tokom odnosa u automobilu uz rijeku Ukrinu, žena gledala kako umire R.S.