Jedna osoba je preminula, nakon što je prethodno zadobila teške povrede u rafalnoj pucnjavi koja se oko 9:15h sati jutros (utorak) dogodila u ulici Londža (Zenica), kod objekta "Lađana".

Nakon incidenta, na teren je izašao veliki broj policajaca, a vozilom hitne pomoći je ranjeni mladić Džemal Mahmić (34) prebačen u JU Kantonalna bolnica Zenica (KBZ). Uprkos svim naporima osoblja Saniteta i KBZ-a muškarac je preminuo, jer su povrede koje je zadobio usljed ranjavanja vatrenim oružjem bile preteške. Anto Palavra, 21-godišnjak iz Zenice osumnjičen je za ovaj zločin, te sve raspoložive policijske snage tragaju za njim, javlja Zenicablog. Ovaj mladić već nekoliko godina osvaja priznanja i postiže zapažene rezultate u MMA borilačkim vještinama, kao član lokalnog zeničkog kluba. Prema dosadašnjim pojavljivanjima u medijima, iza njega nema kriminalnih djela, nego je njegovo ime moguće pronaći samo u sportskoj rubrici na većini portala...

POVEZANO
Anto Palavra privođenjeNAKON CJELONOĆNIH PREGOVORA SA POLICIJOM: Predao se momak koji je jučer izrešetao Džemala Mahmića!

Incident se, kako doznajemo, desio u jednom objektu brze hrane, odnosno buregdžinici, a napadač je nakon pucnjave pobjegao sa lica mjesta te je pokrenuta potraga.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo se desilo zbog "neraščišćenih računa", a ubijeni mladić već je u proteklom periodu učestvovao u obračunima vatrenim oružjem.

Pucnjava u Londži 22/10/19a

POVEZANO
Posmrtnica Džemal MahmićIZA NJEGA OSTALI TRUDNA SUPRUGA, KĆERKA... Dženaza ubijenom bivšem šampionu Mahmiću u četvrtak!

Kako piše Zenicablog, ubijeni Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bijegu. Bivši bokserski šampion u dva navrata je napadan od strane kriminalnih grupa.

U svojim iskazima medijima i u javnosti je tvrdio "da je reagovao braneći mladiće koji su dolazili u bokserski klub u kojem je radio, jer nije mogao ćutati na maltretiranje omladine koja je trenirala u klubu od strane lokalnih dilera i kriminalaca".

Nisu poznati povodi, ni uzroci za kasnije obračune, ali u posljednja tri registrovana u medijima on je bio predmet napada i pokušaja ubistva. Očigledno da je neko kome se Mahmić "debelo zamjerio" ovaj put uspio u svojoj nakani. Mahmić je bivši evropski prvak u kick-boksu, rođen 1986. godine.

Pucnjava u Londži 22/10/19a