Pjevač Predrag Gojković Cune, pjevač narodnih pjesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pjesama, umro je u 85. godini, javio je RTS.

Godine 1962. napravio je bum sa pločom "Kafu mi, draga, ispeci" koja je dostigla tiraž od 100.000 primjeraka.

"Preko noći sve radio i TV stanice su počele po više puta dnevno da puštaju moju pesmu. Nisam mogao ulicom da prođem. Na auto-putu su me zaustavljali naši gasterbajteri. Često se ne bi setili ni mog imena ni prezimena, nego bi doviknuli: Zdravo, kafu mi draga ispeci", prisjećao se za Tanjug Gojković.

Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Cune je bio srpski pjevač narodnih pjesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pjesama.

Gojković je krenuo u prvi razred osnovne škole 1939. godine, u osnovnoj školi “Vojislav Ilić”. Srednju školu je završio u Osmoj muškoj gimnaziji na Crvenom krstu u Beogradu, gdje se družio i išao u školu sa kasnije proslavljenim glumcima Velimirom Batom Živojinovićem i Danilom Batom Stojkovićem.

Nakon gimnazije, studirao je na Trgovačkoj akademiji, ali ga pjevanje odvlači od studija, tako da nikad nije diplomirao.

Nadimak “Cune” je dobio, kako je sam objasnio u emisiji “Balkanskom ulicom” Radio-televizije Srbije, po majčinom dozivanju “Odi da te majka cune” (ljubi).

Pjesma "Kafu mi, draga, ispeci", koju je naučio od Nade Mamule, praktično slučajno se našla na ploči, jer se jedna pjesma pokvarila pa su ubacili rezervnu, a sve se to dešavalo u vrijeme kada je Gojković uspješno izvodio zabavnu muziku.

Zanimljivo je i da je prvi njegov zapis na gramofonskoj ploči bila slovenska pjesma, tako da je "prvo zapevao Slovencima, pa tek onda svima ostalima".

Mnogi tvrde da je znao čak 4.000 pjesama, a sam Gojković nije bio siguran.

Sa sedam godina, kada je prvi put zapjevao, u Kolarčevoj zadužbini, znao je dvadesetak pjesama koje je naučio od majke.