«Zaklao sam babu i imam sad 20.000 dinara» (nešto manje od 170 eura, op.prir.), napisao je moj unuk Srđan na kompjuteru u igraonici i poslao preko Fejsbuka poruku svojoj djevojci. Po toj poruci ga je policija ubrzo locirala i uhapsila. Tamo je priznao da je zaklao babu, moju suprugu Miru, ali da je namjeravao da ubije i mene.

Ovom izjavom za Kurir počinje razgovor Božidar Šarac, suprug ubijene Mire Šarac (64), koju je u srijedu popodne zaklao kćerkin sin Srđan M. (23). Stravično ubistvo dogodilo se u rumskom naselju Igralište, u stanu u kojem je ubijena žena živjela sa suprugom. Inače,   pitanju je majka bivšeg fudbalera Crvene zvezde, Dragana Šarca (43).

Ubistvo Mire Šarac 1

KRV NA TEPIHU. Božidar objašnjava da je iz stana izašao oko devet sati.

- Otišao sam na posao, a supruga Mira je ostala u stanu. Zvao sam je oko 12 sati, ali se nije javljala. Zvao sam kasnije na fiksni. Srđan se javio i rekao da je u prodavnici. Pitao me je kada dolazim s posla, rekao sam mu oko 16 časova. Kazao je: «Dobro, čekam te, pa da se ispričamo kada dođeš» - objašnjava Božidar.

Brišući uplakane oči, dodaje da ga je Srđan zvao oko 15.40 časova.

- Bilo mi je čudno što me opet zove. Kad sam stigao, Srđan je sjedio u fotelji. Pitao sam ga gdje je Mira, rekao je da je kod komšinice i požurivao me da što prije skinem jaknu jer je toplo u sobi - prisjeća se detalja gospodin Šarac.

Prema njegovim tvrdnjama, tada je već shvatio da se nešto desilo.

- Prvo sam primijetio krv na tepihu, tražio sam je po stanu. Potom sam došao do kupatila...

Ubistvo Mire Šarac 1

ZAKLJUČANA VRATA. Pokazujući vrata od kupatila, objašnjava da su bila zaključana.

- Kroz staklo iznad vrata vidio sam Miru u lokvi krvi. Viknuo sam na njega: «Ti si ovo uradio», zgrabio ga za ramena, ali on je tvrdio da ništa ne zna i kazao da hoće da ide. Pokušao sam da ga zadržim, ali se otrgao i pobjegao - navodi Božidar Šarac.

On dodaje da su vrata od kupatila razvalili kada je stigla Hitna pomoć.

- Zaklao ju je nožem i ubo još nekoliko puta u vrat. Zašto sam se rodio kada sam ovako nešto doživio od rođenog unuka? Kada smo izvukli tijelo, na dnu kade našli smo krvavi čaršav kojim ju je vukao i gomilu računa i priznanica. Vjerovatno je tražio novac - smatra Božidar.

LIJEČIO SE OD NARKOMANIJE.  Božidar Šarac priznaje da je njegov unuk Srđan imao problema s narkoticima i da je bio na liječenju nekoliko puta.

- Prije šest mjeseci je kao uspio da se izliječi, ali eto šta se desilo. Sada čujem i da se slikao s nekim noževima i da je pisao da će postati serijski ubica. Ne znam koliko je to tačno - navodi suprug ubijene žene.

Ubistvo Mire Šarac 1