- Moja kćerka Milica nije smjela sama ići ni u zadrugu u selu, Branislav joj je branio da izlazi iz kuće, čak joj je i šteku skidao sa vrata. Čekao ju je posije posla, nije joj dozvolio da ide kod komšija, a rekli su mi i da je jednom moju kćerku udario automobilom, zbog čega joj je noga bila u gipsu...

Ispričala je ovo danas u banjalučkom Okružnom sudu gospođa Dragojla Stanković, majka Milice Marković (33) vanbračne supruge Branislava Stanivukovića, optuženog da je 20. jula prošle godine suprugu polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu.

Sve se desilo pred njenom maloljetnom kćerkom, a od opekotina je žena preminula.

POVEZANO
Srbac STRAVIČNO zapalio supruguDETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO BiH: 43-godišnjak polio benzinom i zapalio 10 godina mlađu suprugu!

- Moj bol je prevelik. Brane hoću da znam zašto si mi zapalio kćerku? Rekao si mi "Ne mogu bez moje Cice" -  u sudnici je uplakana majka pitala optuženog.

Dragojla je ispričala da je optuženi volio njenu kćerku, ali da je bez razloga bio mnogo ljubomoran te da njihov brak nije bio dobar.

- Komšinica mi je jednom ispričala da je on moju Milicu udario autom. Vidjela je njenu cipelu u jarku.  Kada sam je pitala zašto joj je noga u gipsu rekla mi je da je pala, a ja sam joj reka da znam da je on nju udario autom - rekla je Dragojla.

Takođe je ispričala da je 2012. godine njena kćerka pobjegla kod nje u Austriju te da joj je rekla da neće da se vrati jer više ne može sa njim, a on ju je zvao više puta i prijetio da će zapaliti njenu kuću u Mrčevcima.

Aleksandrovac zločin Stanivuković

Ipak, Milica mu se poslije toga krišom od porodice vratila.

- Bojala ga se, zato mu se vratila.  On joj je sve obećavao - tvrdi Dragojla.

Ispričala je i da joj je unuka pričala da on nju maltretira i da se svađaju.

Kako je rekla pred njom optuženi nije maltretirao njenu kćerku i nije joj prijetio, a u razgovorima, kćerka joj nije pričala puno o problemima kako je ne bi uznemirila.

- On je nju volio, ne mogu da griješim dušu, ali hoću da znam zašto je zapalio moju Milicu. Oboljela sam poslije toga, na lijekovima sam. Kada su mi javili šta je bilo ja sam pala - izjavila je uznemirena majka u sudu.

Njen suprug Vaso ispričao je da je ubijenoj Milici bio očuh, ali da ju je volio kao rođeno dijete, te da je i optuženog bio tako prihvatio.

- On je ovako dobar, na ranu da ga staviš, ali kada popije griješio je. Pred nama je nije tukao, ali ona je pričala da sa  njim ne može jer je maltretira - svjedočio je Vaso.

Takođe je potvrdio da mu je Stanivuković zapalio kuću u Mrčevcima kada je Milica oko slave došla majci u Austriju, to je prijavio policiji, ali su kasnije prešli preko svega kada mu se Milica vratila.

Prema optužnici, Stanivuković je vanbračnu suprugu zlostavljao od 2010. do 20. jula prošle godine kada je polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša. Ona je od posljedica teških opekotina preminula 03.08.2020. u bolnici.