Krim-policija CJB Doboj lišila je slobode juče ujutru Dobojliju S.Đ. zbog sumnje da je silovao punoljetnu žensku osobu, potvrđeno je banjalučkim “Nezavisnim novinama” iz policije.

Za S.Đ. se sumnja da je dan ranije, u popodnevnim satima, u svom stanu u Doboju, ovu ženu na ponižavajući način prinudio na obljubu i druge polne radnje.

“Nakon toga ju je golu fotografisao, upućujući joj prijetnje da ne smije nikome reći da ga poznaje”, rečeno je spomenutom listu iz CJB Doboj.

Inače, žena je upoznala S.Đ. putem Facebooka, i nakon što joj je S.Đ. rekao da joj je pronašao zaposlenje, pozvao ju je u svoj stan gdje se navodno trebala sresti sa poslodavcem.

“Kada su ušli u stan, S.Đ. je zaključao ulazna vrata i nakon kratkog neprimjerenog razgovora sa njom, uhvatio ju za kosu i odvukao u drugu prostoriju gdje ju je silovao”, navode iz policije.

Policijskoj stanici Doboj 1, juče oko 22 sata, prijavljeno je da je ta žena silovana.

“Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj ubrzo su identifikovali, pronašli i lišili slobode izvršioca”, naveli su iz CJB Doboj.

Na osnovu izdate naredbe Osnovnog suda Doboj, S.Đ. i njegov stan su pretreseni, te su pronađeni i izuzeti materijelni dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupka.