Za Ostoju Varčara, poljoprivrednika iz Razboja kod Srpca, godine su samo broj, a u to se uvjerio 1. maja, kada je u osamdesetoj godini života dobio sina Stefana.

Ostojina supruga Sanja, sa kojom ima još dvojicu sinova Milana (21) i Savu (17), mlađa je 38 godina od njega, a tvrdi da sa suprugom planira i kćerku iduće godine, na šta se Ostoja smiješi, odobravajući njen prijedlog,

Mali Stefan, koji dobro napreduje, navodi ovaj sretni bračni par za Srpskainfo, unio je radost u njihovu familiju i kuću. Sanji najviše pomaže Ostojina sestra Desa (84), koja je poslije penzionisanja u Novom Sadu došla da živi sa njima u rodni kraj.

Za ljubav i porodičnu sreću godine nisu nikakva prepreka. Sanja i ja smo se zavoljeli u Sarajevu, poslije izbjeglištva iz Zenice. To je bila ljubav na prvi pogled, mada sam ja imao još jedan brak i tri kćerkeispričao je Ostoja, koji je zakoračio u devetu deceniju života.

On navodi da je Sanju upoznao radeći u krompirištu u okolini Sarajeva, a do tada je bio građevinac u Zenici.

– Stefan me podmladio i mene i naš brak prosvjetlio. Samo želim da bude zdrav, a sreća će svakako doći – priča Ostoja, hvaleći se svojom vitalnošću.

NIJE VJEROVALA DA JE TRUDNA. Sanja tvrdi da je on dobar i vrijedan, posvećen njoj i djeci.

– Sretna sam, naš brak je uspješan. Stefan je kruna toga. Iskreno, nisam vjerovala da sam trudna, otišla sam kod ljekara smatrajući da je nastupio klimaks, a onda sam saznala, mjesec dva prije poroda, da sam trudna – priča Sanja.

Strahovala je za ishod jer joj je prije nekoliko godina odstranjen bubreg, ali je sve ipak proteklo u najboljem redu.

POTREBNA I POMOĆ. Prinova u familiji Varčar je hit u Lijevče polju. Svi ovu familiju smatraju vrijednom i uzornom te se nadaju da će mali Stefan imati sretno detinjstvo. Njima je pomoć potrebna jer žive u teškim uslovima, ali se ipak ne žale.

POVEZANO
Bisera i Ervin 1Bisera Musić-Ferhatović: "OD SVOG MUŽA ERVINA SAM STARIJA 30 GODINA, ali nam je dobro u braku"