Objavljujemo UPOZORENJE!! koje je pod naslovom Jak vjetar, obilna kiša uz mogućnost za lokalno jače grmljavinsko nevrijeme i snijeg - objavila stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

- Fronta u sklopu ciklone, koji bi našu regiju trebala zahvatiti sutra i u noći na subotu donosi novu jaču promjenu vremena u našoj regiji.

Pri tome sutra svakako treba upozoriti na obilnu kišu uz mogućnost za lokalno jače grmljavinsko nevrijeme, posebno na Jadranu, Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, Crnoj Gori i sjevernoj Makedoniji.

Upozorenje za sutra vrijedi i za vjetar, jer bi mnogima neugodna južina, trebala dominirati vremenskim prilikama u toku sutrašnjeg dana. Uz to svakako treba kazati i upozoriti da se očekuje kako će puhati umjeren do jak, povremeno olujni južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar. Posebno se to odnosi na Jadran, veći dio Bosne, sjever i zapad Hercegovine zapadni i srednji dio Srbije, sjevernu Makedoniju i veći dio Crne Gore.

Dotokom hladnijeg zraka od sredine petka, zatim petak popodne, noći na subotu i tokom subotnjeg jutra i prijepodneva u gorskim područjima se očekuje snijeg uz formiranje snježnog pokrivača.

Također bi tokom petka, zatim u noći na subotu i tokom subote ujutro i prijepodne susnježice i snijega ponegdje moglo biti u Bosni, zatim kopnenoj Hrvatskoj i sjeveru Crne Gore i zapadnoj te jugozapadnoj Srbiji.

Međutim ozbiljne količine se ne očekuju, dok bi u gorskim područjima regije moglo biti konkretnijeg snježnog pokrivača na što sve koji kreću na put sutra treba upozoriti.

POVEZANO
IZNENEĐUJUĆA PROGNOZA snijegNEMA KONKRETNE ZIME NA VIDIKU: Ako volite bijele pahulje, puno snijega i zimsku idilu NAVIJAJTE ZA..