Popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna izdala je danas UPOZORENJE koje prenosimo:

(Lokalno olujno nevrijeme, jak i olujni vjetar, rizik od velikih šumskih požara )

Period: Od 19. do 22.08.2017.

U skladu s prethodnim objavama o promjeni vremena koja stiže i kakve bi probleme sa sobom mogla nositi, svakako još jednom treba upozoriti!!

- Da bi između subote i utorka uz dotok hladnijeg zraka nad zagrijanu podlogu osim kiše, pljuskova i grmljavina lokalno postojao rizik za izraženo olujno nevrijeme!

Uglavnom se to odnosi na: Kopno Hrvatske, sjeverni Jadran, sjever Crne Gore, Bosnu, sjever Hercegovine i Makedoniju.

- Nakon prolaska fronte i stvaranja sniženog tlaka zraka nad jugoistokom kontinenta, očekuje se kako će zapuhati jak i olujni sjeverni i sjeveroistocni vjetar.

Na Jadranu, obalnim dijelovima Crne Gore i u Hercegovini mogući su olujni udari bure.

- Lokalna mogućnost kratkotrajnih manje izraženih nepogoda omogućuje rizik od tzv. suhih munja, koje uz postojeće mogu izazvati nove šumske požare. Ponajprije u otočnom i obalnom dijelu Dalmacije, obalnim te priobalnim područjima Crne Gore i Hecegovini.

- Ukoliko se požari koji već bukte u Hercegovini, Crnoj Gori i Dalmaciji ne ugase do subote, pri ovakvoj olujnoj i orkanskoj buri koja se oćekuje za spomenuto razdoblje, ovi požari kao i novi koji buknu mogu imati katastrofalne posljedice.

- Jedini spas je ukoliko se kakva grmljavinska nepogoda pojavi, što jest moguće, ali nažalost, nije to neka velika konkretna višednevna kiša.

Na to ćemo vjerovatno još pričekati barem do početka sljedećeg mjeseca - zaključuje u prognozi prof. Zoran Zadro.

Možda Vas zanima i ovo...

>>>>> Lepa Brena dala PRVU IZJAVU nakon informacije da je dobila rak

NAJNOVIJA PROGNOZA

(Doznajemo.com)