Za period od 6. do 8. juna 2018. godine, poznata meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna izdala je UPOZORENJE na: Olujno nevrijeme uz intenzivnu grmljavinu, grad, prolazno vrlo jak i olujni vjetar, obilne pljuskove uz lokalne bujične poplave!

Evo šta se navodi u toj prognozi, koju potpisuje prof. Zoran Zadro:

- Atmosfera danas i idućih dana i dalje neće biti posve stabilna tako da će uz sunčana razdoblja biti kiše, lokalnih pljuskova i grmljavina. Posebno se to odnosi na sutrašnji dan, subotu i nedjelju.

Češća pojava kiše i lokalnih grmljavinskih pljuskova očekuje se na kopnu Hrvatske, Bosni, zapadu, sjeverozapadu, jugozapadu, jugu, centralnom i jugoistočnom dijelu Srbije, Kosovu, sjeveru Crne Gore i zapadu, jugozapadu te sjeverozapadu Makedonije.

Današnji dan će ipak proteći će uz nešto mirniju atmosferu, više sunčanog vremena i manju mogućnost za pljuskove i jake nepogode u velikom dijelu regije.

Dakle pljuskovi i nepogode bit će rjeđa pojava u odnosu na jučer, iako ni danas ne smiju lokalno da iznenade neka područja Bosne, sjeverozapada, zapada i gorskog dijela Hrvatske, jugozapad i centralni dio Srbije i sjever Crne Gore.

SUTRA I U DANE VIKENDA, ZBOG DOTOKA SVJEŽEG ZRAKA I DODATNE DESTABILIZACIJE ATMOSFERE SVAKAKO TREBA UPOZORITI NA VELIKU MOGUĆNOST IZRAŽENIJEG OLUJNOG NEVREMENA uz intenzivnu grmljavinu, grad (tuču), prolazno jak i olujni vjetar, intenzivnu grmljavinu i obilne pljuskove, koji lokalno mogu uzrokovati poplave.

Više sunčanog vremema, gdje bi pljuskovi i nepogode trebali biti zaista rijetka pojava očekuje se u Dalmaciji, obalnim područjima Crne Gore te jugu i jugoistoku Hercegovine.

Nešto veća šansa za lokalne pljuskove uz grmljavine, moguće i kratkotrajno jače grmljavinsko nevrijeme postoji na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, zaleđu Dalmacije, sjevernom, gorskom, te ponegdje na zapadnom dijelu Hercegovine.

I na kraju, kako to inače ljeti bude, obalna i priobalna područja regije uglavnom bi trebala biti pošteđena jačih olujnih nevremena, iako će i ovdje postojati izolovana mogućnost za grmljavinske pljuskove.

Međutim u ostatku regije bi lokalno moglo biti zaista burno. Nadajmo se da se upozorenja neće ostvariti!

Ugodan vam ostatak dana.

POVEZANO
Meteo karte 07/03/2018 0POZNATI METEOROLOG PRIZNAO: Evo kada nam se ove godine treba vratiti pravo ljeto!

(Doznajemo.com)