Stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna uputila je upozorenje na olujno nevrijeme za 24. i 25.07.2020. goine.

U prognozi se navodi:

- U toku današnjeg dana uz umjeren i jak razvoj oblaka u kopnenom dijelu Hrvatske, sjevernom Jadranu, Bosni, sjeveru Crne Gore, jugu, jugozapadu, zapadu, dijelu srednje i sjeverozapadne Srbije postojat će uvjeti za lokalne grmljavinske pljuskove.

Pri tome postoji velika šansa za lokalno izraženije olujno nevrijeme uz grad (tuču), jaku grmljavinu, prolazno jak i olujni vjetar i obilne pljuskove.

U petak, zatim noć na subotu i tokom subote širom regije atmosfera bi mogla biti vrlo nestabilna, a u takvim okolnostima gotovo posvuda biti kiše i grmljavinskih pljuskova.

Opet treba upozoriti da bi lokalno ponegdje moglo biti izraženog olujnog nevremena uz grad (tuču), jaku grmljavinu, prolazno jak i olujni vjetar i obilne pljuskove koji mogu uzrokovati bujične poplave.

Upozorenje na lokalno olujno nevrijeme ne vrijedi samo za gore navedena područja, nego u noći na subotu i tokom subote to vrijedi i za veći dio Dalmacije, Crne Gore, Hercegovinu.

U drugom dijelu subote i u noći na nedjelju šansa za lokalno olujno nevrijeme postojala bi na istoku i jugoistoku Srbije i većem dijelu Makedonije.

(Doznajemo.com)