Očekuje se velika promjena vremena u idućih 48 časova na području jugoistoka Starog kontinenta. Pogoršanje prvo stiže u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Prenosimo prognozu koju je ovim povodom objavio prof. Zoran Zadro sa popularne meteo stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna....

Također, Federalni meteo zavod u BiH je izdao meteoalarm, o čemu možete pročitati na OVOM LINKU.

BOSNA i HERCEGOVINA!! 04.03.2017. godine.

(Nedjelja - srijeda)

Noćas i sutra jače pogoršanje vremena s kišom. Na jugozapadu, jugu, i jugoistoku su mogući pljuskovi i grmljavine, lokalno ponegdje i jače nevrijeme.

Očekuje se da će puhati umjeren i pojačan istočnjak i jugoistočnjak u Bosni. U Hercegovini umjeren do jak jugoistočni vjetar.

U drugom dijelu dana u najvišem gorju je moguć snijeg. U ponedjeljak i utorak vrlo nestabilno vrijeme povremeno s kišom, također su moguća suha te stabilna razdoblja. Hladnije, tako bi u višem gorju trebalo biti susnježice i snijega. U ponedjeljak bi još trebao puhati slab do umjeren, povremeno pojačan istočni i jugoistočni vjetar.

U utorak se u Bosni očekuje da će zapuhati sjeveroistočni vjetar,a u drugom dijelu dana i navečer u Hercegovini umjerena i jaka bura.

U srijedu u Hercegovini uglavnom sunčano vrijeme uz umjerenu i povećanu oblačnost te vjetrovito uz jaku buru. U Bosni više oblaka uz mogućnost za kišu, u gorju i snijeg.

***

HRVATSKA!! 04.03.2017. godine.

(Nedjelja - srijeda)

Noćas i sutra jače pogoršanje s kišom, na Jadranu obilnijim pljuskovima i grmljavinma. Lokalno je na Jadranu i dijelovima uz Jadran moguće izraženo grmljavinsko nevrijeme. Znatno manje kiše u središnjoj i istočnom dijelu Hrvatske.

U ponedjeljak i utorak promjenjivo i hladnije vrijeme s kišom, u najvišem gorju je moguća susnježica i snijeg.

Tokom srijede stabilizacija vremena. Sutra se očekuje umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, u Dalmaciji s olujnim udarima.

U ponedjeljak na kopnu umjeren i pojačan istočnjak i jugoistočnjak. Na Jadranu jak južni i jugoistočni vjetar.

U noći na utorak, zatim tokom utorka, na kopnu bi trebao zapuhati umjeren, na istoku jak istočni i sjeveroistočni vjetar.

Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, do kraja utorka bi se mogla širiti na cijelu Jadran.

***

BALKAN!! 04.03.2017. godine.

(Nedjelja - srijeda )

Sutra jače naoblačenje s kišom. Obilnija kiša uz grmljavine moguća je u drugom dijelu dana i navečer u Crnoj Gori, Albaniji, jugu Srbije, Kosovu i Makedoniji. Najmanje kiše na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu Srbije.

Očekuje se kako će puhati umjeren do jak u obalnim dijelovima Crne Gore i Albanije te jugu Makedonije jak na udare olujni jugoistočni vjetar.

Od ponedjeljka do srijede vrlo nestabilno i hladnije vrijeme povremeno s kišom. Također se ponajprije tokom ponedjeljka očekuju i suha, te stabilna razdoblja.

U ponedjeljak i utorak bi još trebao puhati umjeren, i pojačan, tokom utorka povremeno jak istočni i jugoistočni vjetar. Potkraj utorka, i u srijedu bi mogao zapuhati jak istočni i sjeveroistočni vjetar.

Uz umjereno zahlađenje između ponedjeljka i srijede se u najvišem gorju očekuje susnježica i snijeg.

(Doznajemo.com)