Banjalučanka Dubravka Macanović (38) izgubila je bitku sa karcinomom pluća, nakon teške, jednogodišnje borbe s ovom teškom bolešću.

Ova hrabra žena, iako svjesna cjelokupne situacije, nije željela da se preda. Mjesecima je primala razne terapije, uključujući i biološku. Nažalost, nije izdržala.

Dubravka Macanović (38)a

- Pišem, pa obrišem. Ali, moram da se obratim svima vama koji nas pratite i na ovaj način. Izgubili smo je. Najhrabrije srce jutros je prestalo da kuca. Zbog epidemiološke situacije, ispratićemo je sutra u najužem krugu porodice. Mada znam da bi mnogi željeli da se oproste od nje, molim vas ostanite kod kuće i čuvajte se. Borila se lavovski. Do posljednjeg dana. Nadljudskom snagom. Moja kraljica, moja jedina. Za ovu tugu i bol ne postoje riječi. Cvrle moj. Leti sad. Putuj na neko ljepše mjesto i čekaj me – napisala je juče na društvenoj mreži Dubravkina sestra, Suzana Marić.

Njena borba, u nekoliko navrata, iskažena je i u medijima, kada su se ona i njena sestra, Suzana, zahvaljivali svima koji su im nesebično pružili podršku i pomoć.

Karcinom pluća Dubravki Macanović otkriven je u petom mjesecu mjesecu 2019. godine u Dubrovniku, gdje je trebalo sezonski da radi. Od tada ova hrabra žena, koja ima smeđi pojas u karateu, vodila je najtežu borbu za sopstveni život.

(Doznajemo.com/Banjaluka.com)